HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yenişehir’de belediye başkanı HDP binasına Türk bayrağı astı

Bursa Yenişehir'de, iki günden beri devam eden gerginliğin ardından Belediye Başkanı Ak Partili Süleyman Çelik, HDP yöneticileri ile görüştükten sonra parti ilçe başkanlığına Türk bayrağı astı.

Yenişehir’de belediye başkanı HDP binasına Türk bayrağı astı

Yenişehir'de önceki gece terör saldırılarını protesto eden grup,HDP ilçe binasına yürüyünce gerilim yaşandı. İki grup arasında taş ve sopaların kullanıldığı kavgada bazı işyerlerinin camları kırıldı ve polis taraflara müdahale ederek grupları gecenin ilerleyen saatlerinde dağıttı.

İlçedeki gerilim dün gece de devam etti. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden gelen aileler ile mevsimlik işçilerin yoğun olduğu Yenişehir'e Bursa ve Sakarya emniyet müdürlüklerinden takviye ekipler gönderildi. İlçede, akşam saatlerinde toplanan yaklaşık 400 kişi Heykel'den, Saat Kulesi'ne yürüdü. Bu sırada HDP ilçe binasının yer aldığı Saat Kulesi yakınlarında HDP'li 200 kişilik grup toplandı. Polis ve jandarma taraflar arasında barikat kurdu. Olay yerine gelen Yenişehir'in Ak Partili Belediye Başkanı Süleyman Çelik, görüştüğü grupları ikna edemedi. Birbirbirlerine taş atan karşıt görüşlü iki gruba polis biber gazı ve TOMA'larla müdahale etti. Olaylar sırasında nereden ateşlendiği henüz belirlenemeyen saçmalarla yaralanan 2'si ağır 8 kişi Yenişehir Devlet Hastanesi'ne götürüldü.Burada ilk müdahaleleri yapılan yaralılar daha sonra Bursa'ya sevk edildi.

VALİLİK: 8 GÖZALTI

Bursa Valiliği Yenişehir’de meydana gelen olayla ilgili yaptığı açıklamada, 3 kişinin tedavisinin devam ettiği ve güvenlik güçlerince yapılan çalışmalarda yaralamayla ilgili konunun8 kişinin olayda kullanılan 1 av tüfeği ve kartuşlar ile birlikte yakalandığı belirtilerek, soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.

BELEDİYE BAŞKANI TÜRK BAYRAĞI ASTI

Yenişehir'de iki günden beri devam eden gösterilerde Yenişehirlilerin HDP binasına asmak istedikleri Türk bayrağı, her iki tarafın ortak kararıyla Belediye Başkanı Süleyman Çelik tarafından bugün öğle sıralarında asıldı. Belediye Başkanı Çelik, HDP İl Başkanı Yüksel Akgün ve HDP İlçe Başkanı Rahmi Dağlar yaptığı görüşme sonunda, HDP binasına Türk bayrağının asılması kararını aldılar. Başkan Çelik, “Yenişehirlilerin Türk bayrağına olan hassasiyetlerini biliyoruz. Yenişehirlilerle iki gecedir yaptığım görüşmelerde onlara, Cuma günü bayrağı bizzat kendim gidip asacağım demiştim. Onlara o bayrağın asılacağı sözünü vermiştim. Biraz önce HDP’li yöneticilerle birlikte binaya giderek bayrağımızı astık” dedi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler