HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yıkıldıkça tarih serveti ortaya çıkıyor

Yakutiye Belediyesi tarafından yürütülen Üç Kümbetler Cazibe Merkezi Projesi çerçevesinde yıkımlar sürüyor.

ERZURUM (İHA) - Yıkılan her binanı ardından tarihi eserler gün yüzüne çıkıyor. Son bir hafta içerisinde yapılan yıkımların ardından Saray Hamamı Külliyesi ile Gürcü Mehmet Camii görünür konuma geldi. Başkan Vekili Ferhat Mergan, projenin nihai hedefinin tarihin insanla kucaklaşması olduğunu belirtti.

Yakutiye Belediyesi’nin Üç Kümbetler Cazibe Merkezi Projesi ilerledikçe, alan içerisinde saklı tarihi hazineler birer birer gün yüzüne çıkıyor. Her yıkımın ardından yeni bir tarihi şekillenme yaşayan Üç Kümbetler çevresinde son bir haftadır süren yıkımların ardından Saray Hamamı Külliyesi ile Gürcü Mehmet Camii de görünür konuma ulaşıyor. Yıkımları izleyen Yakutiye Belediye Başkan Vekili Ferhat Mergan, Belediye Başkanı Ali Korkut’un en önemli hedefinin tarihi eserlerin gün yüzüne çıkarılması olduğunu ifade ederek “Üç Kümbetler Cazibe Merkezi Projesi Yakutiye Belediyesi ve Başkanımız Ali Korkut’un ufuk çizgisini ortaya koyan bir projedir. Her yıkımın ardından tarihi konakları, tarihi izleri görünür noktaya getiriyoruz. Her kepçe tarihin gün yüzüne çıkmasına bir adım oluyor. Erzurum, Üç Kümbetler Cazibe Merkezi ile büyüklüğü şimdiden ölçülemeyecek ekonomik dönüşüme de kapılarını açmış olacak” dedi.

Ferhat Mergan, Yakutiye Belediyesi’nin geldiği nokta itibariyle Erzurum’a artılar, çağdaş dönüşümler yapabilen yerde olduğunu vurgulayarak “Ali Korkut dönemiyle Yakutiye İlçe Belediyesi Erzurum’un önünü açmış, modernize ile tarihi kucaklaştırabilmiş bir zihniyet dönüşümüne sahne olmuştur. Kentsel Dönüşümde ise öncü rolü üstlenmiş bir belediyenin mensubu olmak gurur verici. Bu dönüşümler ve ortaya çıkarılan hizmetler bütünü Ali Korkut ile başlayan hepimizin birlikte aynı hedefe yürümemizin eseridir. Erzurum, birkaç yıl sonra yeniden tanımlanacak, yeni baştan doğacak dinamikleri içerisinde barındırmaktadır. Bu dinamikleri bir yaşama geçireceğiz” şeklinde konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler