HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yıkıma gecekondu sahipleri de yardım etti!

Kars Belediyesi'nin Kentsel Dönüşüm Projesi, 180 gecekondunun yıkımıyla başladı.

Yıkıma gecekondu sahipleri de yardım etti!

Atatürk ve Bayrampaşa mahallesindeki 180 gecekondu sahibi, kira bedellerinin Belediye ve TOKİ tarafından karşılandığı yeni evlerine yerleştirildi. Ardından başlatılan yıkım çalışmalarına ev sahipleri de yardım etti. Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, 24 ayda 702 konutun yapılacağını söyledi.

Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ilk etabını, Kars'ın en eski mahallelerinden olan Bayrampaşa ve Atatürk Mahalleleri ile Kale ve tabyalar mevkisi oluşturuyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da beğenip tasdik ettiği projede Kale ve tabyalar turizme kazandırılacak. Belediyenin 9 mahalleyi içine alan Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ilk etap çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı AK Partili Nevzat Bozkuş, 24 ayda 702 konut yapılacağını söyledi. İlk etapta yapılacak olan 702 konuta Atatürk ve Bayrampaşa'daki 180 kişinin yanı sıra, yıkım yapılacak olan diğer gecekondularda oturanların yerleştirileceğini belirtti. Kentsel Dönüşüm Projesi ile halkın modern konutlara kavuşacağını kaydeden Başkan Boşkuş konutların sosyal tesis, okul, cami ve havuzlarıyla birlikte tamamlanacağını söyledi.

'İÇİNİZ RAHAT OLSUN Yıkımın 13 Ağustos'ta tamamlanacağı ve ardından arazinin TOKİ'ye teslim edileceğini belirten Başkan Bozkuş, hak sahiplerinin sorularını yanıtladı. Bir kadının 'İçimizde olur mu olmaz mı ? diye bir korku var' sözü üzerine, Başkan Bozkuş şunları söyledi:

"Listede ismi olan herkes ev sahibi olacak. Caddesiyle, sokağıyla, parkıyla, sosyal tesisleriyle güzel bir mahalle olacak ve buradan da şehre en iyi noktadan bakacağız. Allah kısmet ederse bu güzelliği hep birlikte yaşayacağız. İçiniz rahat olsun. 9 mahallede 2 bin 32 modern konut yapılacak. Sonuç itibarıyla yapıldı-yapılacak, söküldü-sökülecek diye bir endişe vardı. Görüldüğü gibi kazma vuruldu."

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler