HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yolcu indiren otobüsteki Türk bayrağına çirkin saldırı

Aydın'ın Söke ilçesinde, yolcu indirmek için durakta bekleyen belediye otobüsüne yaklaşan gruptan bir kişi, şehitler için cama asılan Türk bayrağını indirdi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olarak ilçeler arası ve şehir içi yolcu taşımacılığı yapan tüm araçlar, art arda gelen şehit haberlerinin ardından terör saldırılarını protesto etmek için camlarına Türk bayrağı astı. Dün akşam saat 20.45'te Efeler ilçesinden altığı yolcuları Söke'ye götürmek üzere yola çıkan Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne ait 09 DB 701 plakalı otobüs, saat 21.55 sıralarında Söye'ye bağlı Sazlı Mahallesi'ne geldiğinde yolcu indirmek için durağa yanaştı. Bu sırada yoldan geçmekte olan bir grup, durakta bekleyen otobüsün yanına yaklaştı.

ŞOFÖR VE YOLCULARA HAKARET ETTİLER

Grubun arasında bulunan bir kişi, şehitlere saygı ve teröre tepki için asılan Türk bayrağını asılı olduğu yerden kopartıp aldı. Saldırgan, bayrağı kopartırken, arkadaşları ise olayı gülerek izledi. Türk bayrağını indiren kişi ve arkadaşları, daha sonra otobüs şoförü ve yolculara hakaret ederek olay yerinden uzaklaştı. Türk bayrağına yapılan çirkin saldırı sırasında otobüs şoförü ve içerisinde bulunan yolcular büyük korku yaşadı. Sürücünün şikayetçi olması üzerine, saldırıyı gerçekleştiren şüphelinin yakalanması için Söke İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından soruşturma başlatıldı.

BAŞKAN SALDIRIYI KINADI

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, belediye otobüsüne asılan Türk bayrağına yönelik saldırıyı kınadı. Failin bir an önce yakalanmasını gerektiğini ifade eden Başkan Çerçioğlu, birlik ve beraberliğin muhafaza edilmesi için sağduyu çağrısı yaptı.

(İHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler