HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yüksek elektrik faturasına ‘çıplak’ eylem

Adıyaman'da yüksek elektrik faturasına tepki gösteren bir vatandaş soyunarak eylem yaptı.

Yüksek elektrik faturasına ‘çıplak’ eylem

ADIYAMAN (İHA) - Kasım Turan adlı vatandaş 46 TL'lik elektrik tüketimi yapmasına rağmen 89,5 TL'lik fatura geldiğini iddia ederek, faturaya yansıyan ek ücretlere soyunarak tepki gösterdi. Devlet Su İşleri Kavşağı'nda soyunan vatandaş, silah çelenkle Atatürk Bulvarı üzerinde yürümeye başladı. İç çamaşırına çeşitli ek bedelleri içeren yazılar yazan eylemciyi gören yayalar ve sürücüler şaşkınlıklarını gizleyemezken, çıplak eylemci elektrik dağıtım şirketine doğru yürüdü. Firmanın bahçesine geldiğinde güvenlik görevlileri tarafından durdurulan eylemciye, güvenlik görevlileri müdahale etmek istedi. Fakat eylemci buna karşı çıkınca görevliler de daha sonra eylemcinin etrafını sardı.

Çıplak eylemci Kasım Turan yaptığı basın açıklamasında, "Faturalarımıza yansıyan bu bedeli ödeyemiyoruz. Böyle olunca açma kapama ücreti uygulanıyor. Bunu da ödeyemiyoruz. Vatandaşın kanlarıyla besleniyorlar, 46 liralık faturaya 90 liralık fatura kesiyorlar" diye konuştu.

Olay yerine çağrılan polis ekipleri, vatandaşa eylemini sonlandırmasını ve polis merkezine gelmesini istedi. Çıplak eylemci kendisinin demokratik hakkını kullandığını belirterek, basın açıklamasından sonra siyah çelengi firmanın duvarına bıraktı. Ardından, polislere elindeki elektrik faturasını göstererek bundan dolayı eylem yaptığını söyleyen Turan, elbiselerini giydikten sonra polis otosuna bindirildi.


En Çok Aranan Haberler