HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yüksek gerilim hattında intihar girişimi Alsancak'ı elektriksiz bıraktı

İzmir'de, yüksek gerilim hattı direğine çıkıp, intihar edeceğini söyleyen G.S. görevlilerin akımı kesmesi nedeniyle Alsancak semtinin büyük bölümü 1.5 saat elektriksiz kalmasına neden oldu.

Yüksek gerilim hattında intihar girişimi Alsancak'ı elektriksiz bıraktı

Plakasız ve tescilsiz motosikleti ile gece İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na giden ehliyetsiz sürücü G.S.'yi gören trafik polisi, toplam 2 bin 409 lira ceza kesti.

Motosikleti de trafikten men edildi. Havalimanından ayrılan G.S., bugün öğle saatlerinde, Meles Deltası yakınındaki Zafer Payzın Köprülü Kavşağı'nın ortasında bulunan, yaklaşık 50 metre yüksekliğindeki metal yüksek gerilim hattı direğine tırmandı. Kendisine trafik cezası kesilip, motosikletinin trafikten men edilerek alıkonulmasına tepki gösteren G.S., intihar edeceğini belirterek bağırmaya başladı. Konak, Karşıyaka, Bayraklı ve Bornova ilçelerine giden yolların kesiştiği kavşaktaki direğe çıkan G.S.'yi görenler, polis ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yere hava yastığı açtı. 154 bin voltluk akım taşıyan direkteki elektrik de görevliler tarafından saat 13.50 sıralarında kesildi. Aynı zamanda bir itfaiye aracının sepetli hidrolik merdiveni de G.S.'nin bulunduğu noktaya yaklaştırıldı, içindeki polis ve itfaiye görevlileri, aşağı inmesi için ikna etmeye çalıştı. G.S., İzmir Valisi Mustafa Toprak ile AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican'ın bulunduğu yere gelmesi talebinde bulundu. Yüksek gerilim hattındaki akımın kesilmesi nedeniyle Alsancak semtinin büyük bölümü elektriksiz kaldı.

"HERKES BANA YANLIŞ YAPTI"

Uzun süre direnen motosiklet sürücüsü G.S. sonunda inmeye ikna edildi. Polislerin, cezayı iptal edip motosikleti verme önerisi üzerine intihar girişiminden vazgeçen G.S., itfaiyenin merdivenli aracı yardımıyla metrelerce yüksekten indirildi. Kesilen elektrikler de yeniden verildi.

"Herkes bana yanlış yaptı" diyerek kendisini savunan G.S., "Polisler haksız yere ceza kesti, motosikletimin çalıntı olduğunu söyledi. Ben kimseye bir şey yapmadım ama herkes bana yanlış yaptı" diye konuştu.

Görevlilerin akımı kesmesi nedeniyle Alsancak semtinin büyük bölümünü yaklaşık 1.5 saat elektriksiz bırakan G.S., sağlık kontrolünün ardından ifadesine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü. G.S.'nin Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde yaşadığı, hamallık yaptığı ve bir yakınını ziyaret için İzmir'e geldiği öğrenildi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler