HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yüksekokulun çatısı kardan çöktü

Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsü'nde bulunan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun uzay modelli demir çatısı biriken kara dayanamayıp çöktü.

Yüksekokulun çatısı kardan çöktü

ADAPAZARI,(Sakarya),(DHA) - Binada kar tatili nedeniyle öğrencilerin olmaması olası bir facianın da önüne geçti.

Sakarya Üniversitesi Kampüsündeki Beden Eğitimi ve Spor(BESYO) Yüksekokulu çatısı dünden beri yağan kara dayanamayıp çöktü. Uzay model olarak bilinen çatının çöküşü sırasında Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü tarafından kar yağışı sebebiyle öğrencilerin ve öğretim üyelerine izin verildiği ve binada kimsenin bulunmadığı belirtildi.

AFAD BİNA İÇİNDE ARAMA YAPTI

Çökme sonrasında üniversiteye gelen AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri bina içerisine girerek el fenerleriyle içeride kimsenin olup olmadığını öğrenmek için binaya iki taraftan girerek arama yaptı. Bu sırada sağlık ekipleri de bina kapısında olası bir yaralanma durumuna karşı kapıda hazır bekledi. Uzun süre yapılan aramanın sonunda, binada kimsenin bulunmadığı açıklandı.

Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan açıklamada kesin çökme nedeninin belirlenmediği, konuyla ilgili araştırma komisyonunun kurulduğu belirtilerek şöyle denildi: 'Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun bulunduğu binanın spor salonu bölümünde saat 16.40 sularında çatıda çökme meydana gelmiştir. 1999 yılında yapılmış olan uzay çatının çökme nedeni ile ilgili olarak üniversitemizden ve başka üniversitelerden uzman bilirkişi heyeti oluşturulmuştur. Heyetin inceleme raporuna göre gerekli açıklama ve işlemler yapılacaktır.' Bina çevresinde geniş güvenlik önlemi alınırken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler