HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yüksekova'da 12 PKK'lı terörist öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı, dün Hakkari Yüksekova'da düzenlenen hava harekatında 12 PKK'lı terörist öldürüldüğünü açıkladı.

Yüksekova'da 12 PKK'lı terörist öldürüldü

Yapılan yazılı açıklama şöyle; "Hakkâri / Yüksekova’da devam eden operasyonda icra edilen hava harekatı ile Bölücü Terör Örgütüne ait bir adet Doçka uçaksavar silah mevzi, beş adet sığınak ve teröristlere ait mühimmat deposu tahrip edilerek toplam 12 Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiştir."

Muş'ta devam eden operasyonda, Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerce önceden sivil bir araca tuzaklanan El Yapımı Patlayıcı bulunarak imha edildi.

El Yapımı Patlayıcı yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildi.

Osmaniye Hasanbeyli'de, sivil bir enerji şirketine ait iki adet rüzgâr tribününe Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerce önceden tuzaklanan iki adet El Yapımı Patlayıcı bulundu ve imha edildi.

Bölücü Terör Örgütünden kaçan; Hakkâri Çukurca'da bir, Şırnak Silopi'de sekiz olmak üzere toplam dokuz Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist, silahsız ve teçhizatsız olarak güvenlik güçlerine teslim oldu.

Hakkâri Şemdinli'de, Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerce El Yapımı Patlayıcı patlatılmak suretiyle yapılan saldırıda, sivil bir GSM şirketine ait baz istasyonunda maddi hasar meydana geldi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler