HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yunanistan'a kaçan askerler, Erdoğan'a suikast timi mi?

Helikopterle, Türkiye'den Yunanistan'a kaçan ve sığınan darbeci askerlerin Erdoğan'a suikast girişimi için görevlendirdiği iddia edildi.

Yunanistan'a kaçan askerler, Erdoğan'a suikast timi mi?

Türkiye'deki başarısız darbe girişimi sonrası helikopterle Yunanistan'a kaçan 8 darbeci askerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Marmaris'te kaldığı otelde suikast girişimi için görevlendirilen ekipte yer alanlardan olduğu ileri sürüldü.

Türk Silahlı Kuvvetleri içine sızan bir grubun 15 Temmuz gecesi yaptığı başarısız darbe girişimi sonrası Yunanistan'ın Dedeağaç kentine 16 Temmuz günü saat 11.50 sıralarında inen Sikorsky tipi askeri helikopterde bulunan 2 binbaşı, 4 yüzbaşı ve 2 astsubay yarın saat 12.00'de Suçüstü Mahkemesi'ne 'ülkeye yasa dışı yollardan girmek', 'yasa dışı uçuş yapmak ve yasa dışı uçuşa teşvik etmek' suçlarından hakim karşısına çıkacak.

Yunan güvenlik güçleri ve sanık avukatlarının kaçak askerlerin kimlik bilgilerini uzun süre açıklamaktan kaçınırken, görev yerlerine ait henüz bir bilgi verilmedi.

Sanık avukatlarının müvekkillerinin 3 helikopter ile İstanbul'da yaralılara yardım edip, ambulanslara taşımakla görevlendirildiği ve yerden ateş açılması sonucu iki helikopteri bırakarak kaçtıklarını iddia etti. Ancak Türk güvenlik birimlerine ulaşan bilgilere göre, darbeci askerlerin Marmaris'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele düzenlenen baskında görev aldığı ileri sürüldü.

Sanık avukatlarından Elia Marinaki'nin darbeci askerlerin yakalandığı gün akşam saatlerinde ilk ifadelerinde yer alan, "Hepimiz bir helikoptere bindikten sonra Yunanistan sınırına yakın ağaçlık bir bölgede geceyi geçirdik" açıklaması dikkat çekti. Güvenlik birimleri, 8 askerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişiminin başarısız olmasının ardından Korudağ bölgesine inip ardından 16 Temmuz günü öğle saatlerine doğru yeniden havalanıp Yunanistan'a geçtikleri iddialarını araştırıyor.

Polis yetkililerine göre Yunanistan'a kaçan Binbaşı Gencay Büyük (39), Binbaşı Ahmet Güzel (39), Yüzbaşı Abdullah Yetik (36), Yüzbaşı Feridun Çoban (36), Yüzbaşı Süleyman Özkaynakçı (34), Yüzbaşı Uğur Uçan (35), Astsubay Başçavuş Bilal Kurugöl (40), Astsubay Başçavuş Mesut Fırat'ın (40) Sikorsky S-70 tipi askeri helikopterle, güzergahlarındaki darbeye destek veren bir birlikten ikmal yaptı. Ardından Keşan- Gelibolu arasındaki Korudağ ormanlık alanında geceyi geçiren ve 16 Temmuz günü saat 10.00'a kadar cep telefonlarıyla aileleri ve yakın çevresinden gelişmeler hakkında bilgi alan firari askerler helikopterle Dedeağaç'a hareket etti, 11.40'da Yunanistan hava sahasına girip Dimokritos Havalimanına indikleri ileri sürüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik suikast timinin beyin takımından olduğu düşünülen kaçak 8 darbeci askerin bir an önce Türkiye'ye iade edilmesi için Yunanistan'a diplomatik kanallardan ısrarla girişimler sürdürülüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile telefonla yaptığı görüşmelerin de olumlu sonuç verdiği bu nedenle de özellikle iltica başvuru sürecisinin hızlandığı öğrenildi. Darbeci subayların avukatları da iltica komisyonunun bu kadar hızlı çalışmasını ilk kez gördükleri yönündeki beyanları da bu konudaki tespitleri güçlendiriyor.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler