HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yüzbaşı cenazesindeki protestolarda 2 kişi Cumhurbaşkanına hakaretten tutuklandı

Osmaniye'de şehit Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan'ın cenaze törenindeki protestolar sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri iddiasıyla 2 kişi tutuklandı.

Şırnak'ta 21 Ağustos'ta PKK'lı teröristlerin roketatar ve otomatik silahlarla düzenlediklerisaldırıda şehit olan 32 yaşındaki Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan'ın 23 Ağustos'ta memleketi Osmaniye Envar'ul Hamit Camii'nde düzenlenen cenaze töreninde gerginlikler yaşandı.

Ak Parti Osmaniye Milletvekilleri Suat Önal ile Mücahit Durmuşoğlu ve Ak Parti İl Başkanı Hamza Tor'un alana gelip cenaze namazı için ön safa geçmek istediği sırada kalabalıktan bir kişi, "Sizin burada işiniz yok. Defolun buradan" diyerek tepki gösterdi. Adından da sloganlar atılıp protestolar artınca, cenaze namazı hızla kıldırılarak gerilim önlenmeye çalışılmıştı. Bu sırada şehit yüzbaşının ağabeyi Yarbay Ahmet Alkan da tabut başında acı içindeki isyan sözleri ile dikkat çekti.

Törenden sonra İl Emniyet Müdürlüğü kamera görüntülerini incelemeye aldı. Yapılan detaylı incelemede Nail Toplu, Emir Melih Avşar ve Mehmet Asker'i Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret niteliğinde sözler söylediği anlaşıldı. 3 kişi, yapılan operasyonla gözaltına alındı. Sorgularının ardından dün adliyeye sevk edilen şüphelilerden Mehmet Asker Adli kontrol kararıyla serbest bırakılırken, Nail Toplu, Emir Melih Avşar tutuklandı.

HDP AÇIKLAMA İSTİYOR

Öte yandan Yüzbaşı Alkan'ın şehit olduğu gün Osmaniye'de 30 kişilik bir grubun HDP il binasını taşlaması olayı ile ilgili olarak bir açıklama yapan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, semt karakoluna 30 metre uzaklıktaki bu saldırının faillerinin bulunup bulunmadığını sordu. Beştaş, saldırganların devlet tarafından korunduğunu da öne sürdü. (DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler