HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Zayıflamak isteyen genç canından oldu

İstanbul'da, zayıflamak için mide ameliyatı olan ancak enfeksiyon ve aşırı kilo kaybından durumu ağırlaşan 22 yaşındaki Mehmet Selim Toprak hayatını kaybetti.

İSTANBUL (CİHAN)- Gencin ailesi, oğullarının ölümünden ameliyatları yapan doktorları sorumlu tuttu. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi yetkilileri de konuyu araştırdıklarını, daha sonra açıklama yapacaklarını söyledi.

İddiaya göre Mehmet Selim Toprak adlı genç, 146 kiloya ulaşınca 4 yıl önce Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ameliyata alınarak midesine kelepçe takıldı. Bir süre sonra bir kez daha bıçak altına yatan gence, iddialara göre safra kesesi yerine kalın bağırsak ameliyatı yapıldı. Obezite hastalığı olan Toprak, 4 ayda 60 kilo verdi. Aşırı kilo verme ve enfeksiyona bağlı rahatsızlıkları artan ve durumu ağırlaşan Toprak'ı ailesi özel bir hastaneye kaldırdı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen Toprak, enfeksiyon ve aşırı kilo kaybından hayatını kaybetti.

Duruma isyan eden Toprak'ın ailesi, oğullarının ölümünden Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki bazı doktorları sorumlu tuttu. Toprak'ın ailesi, ameliyatı yapacak doktorun yerine başka bir doktorun ameliyata girdiğini öne sürerek, "Bize sürekli 'herhangi bir şeyi yok, düzelir' dediler ama 4 yıl boyunca çocuk her geçen gün daha da kötüleşti. Son olarak bize 'safra kesesi ameliyatı yapılacak' denildi ama şimdi geldiğimiz özel hastaneden öğrendik ki oğlumuza kalın bağırsak ameliyatı yapılmış. Mehmet Selim Toprak'ın ölümünde Kaan Zengin'in suçu büyük. Onun cezasını kanun vermezse aile olarak biz veririz” diye konuştu.

Mehmet Selim Toprak'ın ablası Halime Beken de, "Kardeşim 146 kiloyken zayıflama ameliyatına girdi. Doktoru ameliyat öncesi bize yüzde 100 iyileşeceğini söyledi. 4 ayda 60 kilo verdi. İkinci kez ameliyata alınırken doktoru 'safrakesesini alacağız' dedi ama kalınbağırsak ameliyatı yapılmış. Biz bunu bilmiyorduk. Geldiğimiz özel hastanede öğrendik. Ameliyatı yapan doktorlardan şikayetçiyim. Onları Allah'a havale ediyorum. Mehmet için hep iyi olacak dediler ama iyi olmadı ve öldü.” diye konuştu.

KIZ KARDEŞİMİ DE İYİCE ŞİŞMANLATTILAR

Ölen gencin midye dolma işiyle uğraşan 33 yaşındaki ağabeyi Mehmet Emin Toprak da, "Kardeşim 146 kiloydu. Mini gastric by-pass ameliyatı oldu. Kilo verecek, sağlığı yerine gelecek dediler. İlk ameliyatını mideden, ikinci ameliyatını bağırsaklardan yapmışlar. Biz ikinci ameliyatının safra kesesinden yapıldığını biliyorduk. Ondan sonra özel hastaneden rapor istediler. Özel hastanede bize yapılan ameliyatın safra kesesiyle alakası olmadığı söylendi. Ondan sonra gittikçe kilo kaybetti. A'dan Z'ye kadar tüm raporları öldüğü ana kadar mevcut. Şu an burada bulunan ve aşırı kiloları olan kardeşim Gözde için de aynı şeyi söylediler. Ancak yanlış tedaviden dolayı gittikçe kilo almaya devam ediyor. Biz Türk adaletinden gerekeni yapmasını istiyoruz ve bizi bu durumla baş başa bırakmamaları için uyarıyoruz.” dedi.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi yetkilileri de, konunun araştırıldığını, araştırmanın ardından gerekli açıklamanın yapılacağını belirtti.

Mehmet Selim Toprak'ın cenazesi memleketi Mardin'de toprağa verilecek.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler