HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Zeytinburnu Asım Kazancıgil Caddesi'nde ağaç katliamı

İstanbul'dan sık sık gelen ağaç katliamı haberleri bu sefer de Zeytinburnu'ndan geldi. Okuyucumuzun anlattığı olay yaşam kaynağı ağaçlara verilen değeri bir kez daha en acı şekilde gözler önüne serdi.

Zeytinburnu'nda Belgradkapı'dan Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ne giden Asım Kazancıgil Caddesi üzerinde yapılan çevre düzenlemesi okuyucumuzun verdiği bilgiye göre ağaç katliamına sahne oldu.

_

(Mesafeye göre ağaç duvarı 'rahatsız' etmeyecek gibi)_

05309469500 numaralı Mynet WhatsApp Haber Hattımıza ulaşan bir okuyucumuz Zeytinburnu'nda karşılaştığı ve inanamadığı olayı fotoğraflarıyla birlikte bize ulaştırdı.

_Okuyucumuzun tanık olduğu olayın ayrıntıları iddiaya göre şöyle:

_

Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ne giden Asım Kazancıgil Caddesi üzerinde yapılan çevre düzenlemesinde kaldırım kenarına örülen küçük bir duvar için oldukça yaşlı oldukları tahmin edilen 7 tane ağaç kesiliyor. Hatta kesilen ağaçlardan biri vatandaşla dalga geçer gibi göz göre göre işçiler tarafından demir bükmek için tezgah olarak kullanılıyor.

İddiaya göre belediye ise bu konuyla ilgili giden şikayetler karşısında şu açıklamayı yapıyor: "Ağaçlar hastalıklı olduğu için kesilmiştir"

_

(AĞAÇTAN TEZGAH! Ne kadar 'yaratıcı' değil mi?)_

OKUYUCUMUZ OLAYI ŞÖYLE ANLATIYOR: Bir ağaç için koca bir çiftliği yürüten Gazi Mustafa Kemal'in ülkesinde takınan bu düşüncesiz tutum şahsımı fazlasıyla rahatsız etmiştir

_

(İnşaatı rahatsız eden bir 'AĞAÇ' daha!)_

OKUYUCUMUZ: Bir Zeytinburnu sakini olarak yazıyorum. Belgradkapı'dan Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ne giden Asım Kazancıgil Caddesi üzerinde yapılan çevre düzenlemesinde kaldırım kenarına örülen küçük bir duvar için oldukça yaşlı olduklarını tahmin ettiğim en az 7 tane ağaç kesilmiştir. Duvarla ağaçlar arasında en az 1 metre mesafe olmasına rağmen yapılan bu düşüncesiz uygulama kelimenin tam anlamıyla bir kıyımdır. Manzara o kadar korkunçtur ki, kıyılan ağaçlardan bir tanesinin kütüğü işçiler tarafından demir bükmek için tezgah olarak kullanılmaktadır. Belediye yetkililerinin konuyla ilgili yaptığı açıklama ağaçların hastalıklı olduğu için kesildiği yönündedir. Ancak devamındaki kesilmeyen ağaçların gayet sağlıklı görüntüsü ve yalnızca duvar hizasında ağaçların hastalanmış olduğu açıklaması ne yazık ki tatmin edici bir cevaptan oldukça uzaktır. Bir ağaç için koca bir çiftliği yürüten Gazi Mustafa Kemal'in ülkesinde takınan bu düşüncesiz tutum şahsımı fazlasıyla rahatsız etmiştir.

Vatandaşın sesini herkese duyurabilmesi için MYNET'in sunduğu bu imkan çok değerli. Bir okuyucunuz olarak çok teşekkür ediyorum.

ZEYTİNBURNU BELEDİYESİ'NDEN MYNET'E AÇIKLAMA

Tepki çeken uygulamayla ilgili bilgi almak için ulaştığımız Zeytinburnu Belediyesi'nden tarafımıza şu kısa açıklama yapılmıştır:

"Merhaba, Konuyla ilgili şu an resmi bir açıklama yapamıyoruz. İyi çalışmalar dileriz."

Fotoğraftan da anlaşıldığı gibi çalışma Zeytinburnu Belediyesi'ne ait görünüyor

GAZİ MUSTAFA KEMAL VE YÜRÜYEN KÖŞK

Atatürk, 1930 yazında gittiği Yalova'da dinlenmek için kullandığı Millet Çiftliği'ndeki köşkte konaklarken bir gün orada çalışanlar, yandaki çınar ağacının dalının köşkün çatısına vurduğunu, çatı ve duvara zarar verdiğini söyleyerek, çınarın köşke doğru uzanan dalını kesmek için izin istediler. Atatürk ise, çınar ağacının dalının kesilmesi yerine, binanın tramvay rayları üzerinde biraz ileriye alınmasını istedi.

Bu görev, o zamanlar Yalova'nın bağlı olduğu İstanbul Belediyesi’nden Fen işleri Müdürü Yusuf Ziya Erdem'e verildi. Erdem, başmühendis Ali Galip Alnar ve teknik elemanlarla Yalova’ya gelerek çalışmalara başladı. Çalışmalara temel kazarak başlayan ekip temel seviyesine indi ve İstanbul’dan getirilen tramvay rayları, binanın temeline yerleştirildi. Uzun uğraşlar sonunda bina, temelin altına sokulan raylar üzerine oturtuldu. 8 Ağustos günü, öncelikle yapının teras bölümü, geri kalan iki gün içinde de, ana binanın raylar üzerinde yürütülmesi işlemi tamamlandı ve bina, 5 metre kadar doğuya kaydırıldı. Böylelikle köşk yıkılmaktan, çınar ağacı kesilmekten kurtuldu. Ayrıca köşk o günden sonra Yürüyen Köşk olarak anılmaya başlandı.

NOT: WhatsApp hattımıza gün içinde yüzlerce görüntü, video ve haber düşmektedir. Tahmin edersiniz ki aşırı bir yoğunluk oluşmaktadır. Haberleriniz görevli editör arkadaşlarımız tarafından sırasıyla değerlendirilmekte ve kullanılmaya çalışılmaktadır.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler