HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Zırhlı araç devrildi: 1 şehit, 2 yaralı

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alınan polislerden Malatya doğumlu Seracettin Kılınç, doktorların müdahalesine karşın kurtarılamayarak şehit oldu.

Adıyaman'da özel harekat polislerini taşıyan, 'akrep' diye tabir edilen aracın otomobil ile çarpışıp ters dönmesi sonucu 3 polis yaralandı.

Kaza, gece saatlerinde Yeşilyurt Mahallesi Sakarya Caddesi'nde meydana geldi. Mevlit Alan yönetimindeki 16 LD 756 plakalı otomobil ile özel hareket polislerini taşıyan, akrep diye tabir edilen araç çarpıştı. Kazada ters dönen akrepteki 3 polis yaralandı. Yaralı polisler, ihbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri tarafından ambulanslarla Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedavi altına alınan polislerin, sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Bir polis şehit oldu

Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Adıyaman-Malatya karayolunda zırhlı aracın devrilmesi sonucu yaralanan 3 özel harekat polisinden birinin kaldırıldığı hastanede şehit olduğunu bildirdi.

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelen Erin, yaralı polislerin sağlık durumlarıyla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Erin, ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Kazayla ilgili bilgi veren Erin, şöyle konuştu:

"Özel harekat ekibinden 3 arkadaşımız, zırhlı aracın içerisinde sivil bir araca çarpmamak için manevra yaptı ve devrildi. Devrilme sonucunda bir kardeşimizi maalesef kaybettik. Allah'tan rahmet diliyorum. Bir kardeşimiz biraz ağır yaralı olmakla beraber arkadaşlarımız her türlü müdahaleyi yapıyor. Allah'tan umut kesilmez. Diğer kardeşimiz de gerekli tedaviyi görüyor."

Erin, kazada şehit olan özel harekat polisinin, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi nüfusuna kayıtlı Seracettin Kılınç olduğunu sözlerine ekledi.

Şehit polisin cenazesinin, bugün sabah saatlerinde Adıyaman Emniyet Müdürlüğünde yapılacak törenin ardından defnedilmek üzere Malatya'ya gönderileceği bildirildi. Hastanede tedavileri süren polislerin ise Rıza Cerit ve Selvet Şimşek olduğu öğrenildi.

Özel harekat polislerini taşıyan zırhlı araç, Adıyaman-Malatya karayolu Fatih Mahallesi Sakarya Caddesi'nde bir otomobile çarpmamak için sürücüsünün manevra yaptığı sırada devrilmişti. Kazada yaralanan 3 özel harekat polisi, 112 Acil Servis ekiplerince Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılmıştı.

AA/DHA/İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler