HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Zonguldaklı dershane işletmecileri, AK Parti'ye taleplerini iletti

Zonguldak'ta işadamı ve dershane işletmecilerinden oluşan 20 kişilik heyet, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar'ı ziyaret etti.

Ziyarette; Kültür Dershanesi İşletmecisi Ergün Harputoğlu, Uğur Dershanesi Kurucu Temsilcisi Haydar Sungur, Final Dergisi Dershanesi Müdürü Ahmet Özkan, Birey Dershanesi İşletmecisi Ömer Faruk Yılmaz, FEM ve Anafen Dershaneleri Genel Müdürü Yusuf Menteşe ile Zonguldak İşadamları Derneği(ZONİAD) yönetim kurulu üyeleri yer aldı.

ZONİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülay ziyarette yaptığı konuşmada, "Bugünlerde dershanelerin kapatılmasıyla alakalı görüşümüzü paylaşmaya geldik. Bizim bakış açımıza göre dershaneler kapatılmamalı. Kapatılmaması için çokça nedenlerimiz var. Bugünkü şartlarda farklı bölgelerde öğrencilerin ekonomik açıdan özel okullarda okuması çok zor olacaktır. Fakir öğrencilerin, özel okullarda eğitim gören öğrencilerle yarışabilmesi açısından bu dershaneler çok önem arz ediyor. Bunlar belki zeka açısından aynı düzeyde öğrenciler; fakat imkanlar ve öğreticiler aynı olmayınca bu eşitliği yakalamış olamıyorlar. Ama bugünkü şartlarda dershanelere ihtiyaç zaruri bir şekilde gözüküyor.” dedi.

Uğur Dershanesi Kurucu Temsilcisi Haydar Sungur da, dershanede görevli öğretmenler ve diğer çalışanların tedirginlik içinde olduğunu belirterek, "Bu insanlar devletine ve yasalarına güvenerek bu işe koyuldu. Bu insanlar işine güvenerek kredi çekti, ev ve araba aldı. Şimdi borç ödüyorlar. Bu belirsizlik ortaya çıkınca her gün bize gelip ‘bizim halimiz ne olacak, devam edecek miyiz' diye soruyorlar. Ayrıca öğrencilerimiz ve velilerimiz de çok tedirgin durumda. Bunların yakınlarını da hesaba katarsanız ülkede herkes bu konuda endişe yaşıyor. Yüz binlerce kişiyi ilgilendiren bir konuda orta yolun bulunmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

Eğitimci ve işadamlarının taleplerini dinleyen Hamdi Uçar ise, şunları söyledi: "Bu konudaki problemleri biliyoruz. Bu taslak müsteşarın hazırladığı bir çalışmadır. Biz halkımızın talebini ilgili yerlere ulaştıracağız. Bugünkü eğitim sisteminde dershaneler gereklidir”

CİHAN

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler