HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Zonguldak'ta okulun kalorifer kazanındaki patlamayla ilgili flaş iddia!

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde bir lisenin tek katlı kazan dairesinde meydana gelen patlamada okulun hizmetlisi Selahattin Köse yaşamını yitirdi. Okulun müdürü, 4 öğrenci ve bir hizmetli yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla Çaycuma Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Öte yandan görevlerini yapmak isteyen gazetecilerin Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla polis merkezine götürüldükleri ve telefonlarına da el konulduğu iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre olay sabah 07.50 sıralarında Çaycuma ilçesi Pehlivanlar Mahallesi’ndeki Mesleki ve Endüstri Meslek Lisesi’nin bahçesindeki tek katlı kalorifer dairesinde yaşandı. Okul saatine yakın bir vakitte lisenin kalorifer kazanı görevlilerce yakıldı.

Kazanın yakılmasından bir süre sonra büyük bir gürültü yaşandı. Patlamayla birlikte fırlayan kalorifer dairesinin demir kapısı bahçede bulunan servis aracına çarptı. Servis aracında maddi hasar meydana geldi. Patlamayla birlikte kalorifer dairesinin duvarı da yıkıldı.

Lisede hizmetli olarak görev yapan Selahattin Köse duvarın altında kalarak yaşamını yitirdi. Ekiplerin çalışmasıyla duvarın altından çıkartılan Köse’nin yaşamını yitirdiği belirlendi. Patlama nedeniyle okul müdürü Ali G., kalorifer dairesi görevlisi Süleyman K., 4 öğrenci yaralandı.

Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla Çaycuma Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Okulda ise bir günlük eğitim ve öğretime ara verilirken öğrenciler okulu boşalttı.

Büyük bir gürültünün yaşandığı olay yerindeki araçlarda maddi hasar meydana geldi. Lise binasının camları kırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GAZETECİLERİN TELEFONLARINA EL KONULDU İDDİASI

İddiaya göre, görevlerini yapmak isteyen gazeteciler Cumhuriyet Savcısı’nın talimatıyla aracı bindirilerek polis merkezine götürüldü. Gazetecilerin telefonlarına da el konuldu. Gazeteciler bir süre sonra polis merkezinden serbest bırakıldı. (İHA)


En Çok Aranan Haberler