HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Zonguldak'taki orman yangını

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Zonguldak'taki orman yangını

Kocaman köyündeki ormanda henüz belirlenemeyen nedenle sabah saatlerinde çıkan yangına Bartın, Karabük, Düzce, Zonguldak merkez ve ilçelerinden gelen arazöz ve belediyelerin itfaiye ekipleri ile vatandaşlar su tankerleriyle müdahale ediyor.

Alevlerin Belen, Fındıklı, Ölüce, Kıran ve Kocaman köylerine sıçramaması için iş makineleri hazır bekletiliyor.

Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangını söndürme çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

"İlerleyen saatlerde lodos etkisini kaybedecek" diyen Çağlar, *02.00'den sonra da soğutma çalışmaları olacak. Süreç devam ediyor. Çevre köylere sıçrama ihtimali önlendi. Zirve noktalarına atlamalar oldu. Köylerle ilgili her ihtimale karşı makineleri hazır tutuyoruz. Yangının akşama doğru olan kısımı, ilk etapta biraz korkuttu ama köylerle ilgili şu anda sıkıntımız yok. Komşu illerden ekipler geldi" şeklinde konuştu.

Evi yanma tehlikesi geçiren Erhan Uslu da bazı köylerin tehlike altında olduğunu öne sürerek, "Belen, Fındıklı, Ölüce ve Kasımlı köyleri tehlike altında. Yangın, ormanın diğer tarafına sıçradı. Sabahtan bir itfaiye aracı vardı. Yangın büyüyünce hepsi geldi. Evimiz yanma tehlikesi geçirdi" ifadesini kullandı.

- "Yangın birkaç noktada etkili oluyor"

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kocaman köyündeki ormanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangına ekiplerin yanı sıra köy sakinleriyle jandarmanın müdahale ettiğini söyledi. Yangının ne kadarlık alanda etkili olduğunu tam söyleyeceklerini belirten Beşel, şöyle konuştu:

"Yangın birkaç noktada etkili oluyor. Zaman zaman söndürüyoruz ama ateş zaman zaman da parlıyor. İnşallah yangını kontrol altına alacağız. Orman tam anlamıyla yanmıyor. Ağaçları etkilemeden söndürüyoruz ancak çalılık yangını şeklinde devam ediyor. Ağaçların gövdelerinde zarar olacak. Ormanlık içinde birkaç ev var. Bu evlerimizde herhangi sıkıntı olmadı. İnşallah sabaha kadar yangını kontrol altına alacağız. Yangına 10 arazöz, 7 itfaiye aracı ve 100 kişilik ekiple müdahale ediyoruz.

Bir vatandaşımızdan aldığımız bilgiye göre, yangının tarla temizliğinden çıktığı söyleniyor. Tam net bilgi yok. Yangını söndürdükten sonra net bilgiye ulaşacağız. Boşaltılacak köy yok. Önlem olarak birkaç evi boşalttık." (AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler