İzmir, Ege Bölgesi sınırları içerisinde yer alan bir şehirdir. Türkiye’nin en kalabalık üçüncü kenti olan İzmir, 2019 yılı itibarıyla genel nüfusu 4.367.251 kişi olarak belirlenmiştir. Coğrafi açıdan Türkiye’nin batı bölgesinde yer alır. Yüz ölçümü bakımından ülkenin büyük illeri arasında yirmi üçüncü sırasındadır. Şehir, İzmir Körfezi’nin çevresinde yer alır ve her yıl düzenli olarak İzmir Enternasyonal Fuarı’na ev sahipliği yapar. Önemli bir liman kenti olan İzmir’in batısında denizleri ve termal tesisleriyle ünlü Urla Yarımadası vardır. Bir liman kenti olmasının yanında tarihi gelişmişliği açısından da birikimli kentleri bulunur. Roma’nın imparatorluk dönemlerinde dünya üzerindeki en büyük kentlerden biri olan Efes Kenti, aynı zamanda Antik Çağ’ın da bilinen kentleri arasında olup şehrin sınırları içerindedir.
İzmirli girişimci Üzeyir Akova, otoyol kenarlarındaki bariyerlerde hareket edebilen, emniyet şeridi ve hız sınırı ihlallerini tespit edebilen bir otonom robot geliştirdi. Kaza riskinin en az indirilmesini amaçladığını belirten Akova, projesinin Türkiye’de bir ilk olduğunu söyledi.
İzmir'de de görülen başıboş köpek saldırısından korkanlar yüksek frekanslı ses yayan 'köpek savar’ cihazıyla kendilerini korumaya çalışıyor. Köpek saldırısı sonrası cihazı aldığını belirten Seçkin Özgüvercinoğlu, "Köpek savar cihazını aldığım günden beri sokaklarda rahatça yürüyebiliyorum" dedi.
İzmir’de yaşayan Yaşariye Ç., mobil bankacılık üzerinden haberi olmadan 31 bin lira kredi çekip kendi hesaplarına aktardıklarını iddia ettiği oğlu ve gelini hakkında suç duyurusunda bulundu. Yaşariye Ç., “Ben onları çok seviyordum, bu bana yapılmazdı. Bu saatten sonra kime güveneceğimi gerçekten bilmiyorum” diyerek gözyaşı döktü.
İzmir'deki suç örgütüne yönelik operasyonda 9 tutuklama
İzmir'de polis ekiplerinin 'dur' ihtarına uymayan sürücü kovalamaca sonucu kıskıvrak yakalandı. 3 kişinin içinde olduğu otomobilde yolcu konumundaki bir şüphelinin uyuşturucu ticareti yapmak ve üretmek suçundan 8 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu ortaya çıktı.
İzmir'de lastik botla sürüklenen 21 sığınmacı kurtarıldı
İzmir’in Karabağlar ilçesinde 2 katlı binanın 2’inci katında çıkan yangını devriye sırasında fark eden Çarşı ve Mahalle Bekçileri, 3’ü çocuk 13 kişiyi binadan tahliye ederek olası facianın önüne geçti. Yangında daire kullanılamaz hale geldi.
İzmir'in Konak ilçesinde, eşiyle sokakta yürüdüğü sırada sırtından vurulan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Mustafa Kaya'nın (49) üvey torunu S.K. (13) tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Polis tarafından yakalanan S.K.'nin anne-babasının boşanma aşamasında olduğu, anneannesi ve öldürdüğü üvey dedesi ile problemler yaşadığı öne sürüldü.
GÖZALTI BİLGİSİ EKLENDİ
İzmir'in Konak ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği hafif ticari araç, takla atarak tramvay hattına uçtu. Kazada, araçta sıkışan yolcu ve sürücü 110 Acil Kurtarma ve Sağlık Hizmetleri (AKS) ekiplerinin müdahalesi ile kurtarıldı.
İzmir'de silahlı kavgada 4 kişi yaralandı
İzmir'de silahlı kavgada 4 kişi yaralandı
İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
İzmir'de çıkan yangında müstakil ev kullanılamaz hale geldi