MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aziz Yıldırım canlı yayında esti gürledi

Kombinesi iptal edilen tarftarlar ile Kulüpler Birliği'ni karşısına alan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım canlı yayında gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İşte o açıklamalar

Aziz Yıldırım toplantının başında, tribünlerde kendisine sürekli muhalefet eden grubun, Fenerbahçe maçlarında ve son şampiyonluk şöleninde yaptığı protestolardan derlenen bir filmi gösteriyor... <

Filmde söz konusu taraftarlar için, "Fenerbahçe düşmanlarıyla omuz omuza hareket eden bu grup. Onlar için isimler, gelenler gidenler teferruat. Amaçları Fenerbahçe'ye zarar vermek" ifadesi kullanıldı.

Toplantı salonuna kurulan dev ekranda gösterilen filmde, Aziz Yıldırım muhaliflerinin, sırf Fenerbahçe'nin ceza almasını sağlamak için Türkiye'de ve Avrupa'da oynadığı maçlarda olay çıkarttığı iddiasında bulunuldu.

Filmde, bu grubun eylemleri nedeniyle Fenerbahçe'nin Türkiye'de 5 milyon TL, Avrupa'da ise 509 bin lira para cezaları aldığı belirtildi.

Bu seyirci profili sadece F.Bahçe'nin sorunu değil Türk sporunun sorunudur ancak sadece bu sorunla Fenerbahçe uğraşıyor. Bakın Türk takımları yurt dışında hazırlık maçı yapamıyor. Bakın G.saray'ın Dortmund maçı bakın Trabzonspor'un Lokeren maçı... Biz Fenerbahçe olarak bunu bitirmeye kararlyız. Ama bu sadece bizim uğraşmamızla olmaz.

Biz Avrupa'ya gittiğimizde bu tip bir olay yaşanırsa 1 yıl ceza alacağız. Bunlar futbol seyircisi değil. Bunu bilmek lazım.

Biz geçmiş yıllarda bilet vermeme operasyonu yaptık. Ancak bizim dışımızda bazı insanlar bunlara bilet verip benim ve yönetim aleyhinde bağırttırdılar. Küfür etmelerine izin vermem. Daha 23. dakikada 'adam gibi oynayın' diye bağırırsanız buna izin vermem. Bunların GFB adına bastıkları atkılar formalar var. Yıllık gelirleri 4-5 milyon liradır. Bu grup maddi ve manevi rant peşinde.

Biz bu işi devlet olmadan çözemeyiz. Devlet de bu işe sahip çıkmalı. Bakın bu işe sahip çıkmazsak Avrupa'da yakın gelecekte maç yapamayız.

Bakın Alanya'da bu şahıslar 'Mustafa kemal'in askerileriyiz' diye bağırıyor. Neden? Liderleri hapiste siyasi rant sağlamak için. Liderleri çıkınca hapisten başka bağırıyorlar. Bir fotoğraf gördüm eski valimiz oturuyor karşısında da bu grubun liderleri oturuyor. Validen randevu isteyip ona gittim. 'Bu resim yanlıştır' dedim. 'Bunu yaparsanız sorumluluğunu alırsanız' dedim. 'Siz dedim bu şahsı, her türlü kötü alışkanlığı olan bir insan olduğunu biliyor musunuz? Siz dedim Gezi Olaylarından sonra bazı sanatçıları kötü alışkanlıklardan dolayı aldınız peki bu adamı neden almıyorsunuz' dedim. Bu grup devletin ve siyasetin yanında olduğunu gösterip siyasi rant kapısı sağlamaya çalışıyor. Buna izin verilmemeli. Biz ailelerin tribüne gelmesini istiyoruz. İstedikleri gibi Fenerbahçe aleyhine de bağırabilirler. Ama 23. dakikada takım aleyhine bağırırsa, yönetim istifa diye bağırırsa... Biz ligin lideriyiz, geçen senenin şampiyonuz. Amatör şubelerde bu şekilde...

Bana diktatör diyorlar. Desinler. Ben tüzük tadilatı yaptım, kulübü bütün dünya üzerindeki Fenerbahçelilere açtım.

Ben Gençlerbirliği maçında tribüne indim. Tecrübeli oyuncular 'Başkan Alper gibi Hasan Ali gibi oyuncular o tarafa gitmeye çekiniyor. Çok küfür var. Tepki koyacağız' dediler. 'Hayır' dedim. Siz tepki koymayacaksınız ben gerekeni yapacağım.

Mağdur olan taraftarların kombine kartları geri verilecek. Ama onlara soruyorum neden kartlarınızı o grubun arkasına takılarak alıyorsunuz. Gelin kulübünüzden alın.

Kayseri'deki maçta Bakan ve diğer yetkililer bunlara kapıları açtırdı. İçeri girdiler.

Öğrenmişler bir şey, her maçta Galatasaray'a küfür ediyorlar. O gençler de ediyor. Amigolar ettiriyor. Galatasaray'ın amigolarıyla sonra beraber Umre'ye gidiyorlar. Aileleri uyarıyorum, çocuklarınıza sahip çıkın bunların yanına göndermeyin. Bunlar her türlü uyuşturucuyu içiyor. Tribünlerde esrar içiyorlar. Fazla alkole de karşıyım. Herkes kendine içsin. Ondan sonra fazla alkolle taşkınlık yapıp insanları rahatsız ediyorlar.Bunların dışarıdan beslendiğini söyledim. Bir daha basın toplantısı düzenlersem bunların da ismini vereceğim.

İsmail Kartal da Gençlerbirliği maçında arkasından küfür edenler olduğunu söyledi. O kişileri de tespit ettik. O tribünde olanlar da başkalarının biletleriyle giriyor. Onlar da tespit edildi ve o biletler de iptal edilecek.

Geçen hafta yaşananlar da varsa bizim tyarafımızdan üzülen onların mağduriyetlerini mutlaka çözeceğiz. Ama diğerlerinin kartları iptal edilecek.

Geçen hafta yaşananlar da varsa bizim tyarafımızdan üzülen onların mağduriyetlerini mutlaka çözeceğiz. Ama diğerlerinin kartları iptal edilecek. Bundan sonra tribünlerde, amatör şubelerde küfür olmayacak. Rakip takımlara, şahıslara küfür edilmeyecek. Buna izin vermeyeceğiz. Protesto etmek mi istiyorsun, küfür etmeden yap protestonu... Devletin bütün satatlardaki taraftar olayına sahip çıkması lazım.

Gelelim 2. konuya. TFF ve Kulüpler Birliği'nin beni kınamaları. 15 gün sonra herhalde başlarına taş düştü beni kınamaya karar vermişler.

Basın toplantısında Fenerbahçe aleyhine yapılan hakem hatalarından oluşturulan bir video gösterildi...

Gençlerbirliği maçında bizim oyuncuların yanına giderken hakemle karşılaştım. Söylediğim "Bakın bizim oyuncunun üzerine basıyor rakip oyuncu. Bunu yapmayın. Bunu yaparsanız da buraya bir daha gelemezsiniz" dedim.

Mecnun Başkanı aradım milli maçtan sonra. Yıldırım beye tribünde yapılan tezahüratlar kötü dedim. Kulüpler Birliği olarak toplanın TFF başkanına sahip çıkın dedim. Onlar sağolsunlar bana sahip çıkmışlar.

Ben bugüne kadar soyunma odasına girmedim. Bir tane hakem de çıksın desin ki Aziz Yıldırım soyunma odamıza girdi. Okuyorum, 'Boşat'ı kızdırdı. Beşiktaş Asbaşkanı Yıldırım Demirören maç sonunda hakemin soyunma odasına gitti ve hakemlere ayıp oluyor dedi.' Bakın bu haber... Yıldırım bey gitmiş. Ben gittim mi? Soruyorum? Ben ne zmana basarım dedim. Emenikeyi böyle zıplatırsa ve penaltı verilmezse... Kulübün 250 milyon Dolar bütçesi var. Hakem hata yapar diyorlar. Ama çok yapıyor... Cüneyt Çakır iyi hakem. Hayır değil efendim. İngiltere'ye gidiyor Ferguson sahaya girdi. İspanya'ya gitti ortalık birbirine girdi. Çok şey istemiyoruz kardeşim gördüklerini çalsınlar.

Fenerbahçe'nin hakkı yenirse bakın söylüyorum her yeri basarım. Beni kınayan da daha önce hakem odası basan Yıldırım Demirören olmayacak. Ay yıldızın şerefiymiş. Ay yıldızın şerefi milli maçlarda kurtarsın. Her maçta 3-4 yiyoruz.

Beşiktaş bu 3 Temmuz sürecinden neden yer alıyor? İBB maçından dolayı. Beşiktaş, İBB maçını kazandı ve bu kupayı kazandı. Bu kupa şimdi nerede? Beşiktaş ve İBB'nin o dönemki başkanları çıksınlar bir söylesinler bakalım şike yapmışlar mı? Ben soruyorum o kupa nerede? Biz söylemedikçe herkes bizim üzerimize geliyor. Bütün suç bizde...

''Ölsem de şike olduğundan vaz geçmem'' diyenler var. Sen kimsin ulan?

Bize bayrağı kimse hatırlatmasın. Fenerbahçe Atatürkçü, Cumhuriyetçi ve Laiktir çünkü.

  1. olarak da basın... Değerli basında bazı kimseler ünlü olmak istiyor bazıları da zaten ünlü. Basında yazan antrenörlerden ricam mesleklerini yaparken ne yaşadıklarını düşünsünler ve ona göre yazsanlar. Eski futbolcular futbolcuları idam etmesinler. Saygılı olsunlar aynı şeyleri onlar da yaptılar. Eski hakemler antrenör ve futbolcu tenkiti yapmamalı.

Diyorlar ya bir geminin içindeyiz batarsa beraber batarız. Bizim batmayız biz evimize gideriz sizin mesleğiniz. Basın yol gösterici olsun.

Antrenmanlara gitmeden, antrenman izlemeden televizyonlara çıkıp onlarca yorum yapıp kamuoyu yanlış yöneltiyorlar.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler