MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fenerbahçe koltuk kabarttı

Fenerbahçe lider, Fenerbahçeli mutlu, Fenerbahçeli rahat... 15. haftada sahaya takipçilerinden önce çıkan sarı lacivertliler, Akhisar'ı 4-0 yenerek ilk yarıyı lider bitirmeyi garantiledi. Fenerbahçe bu sonuçla koltuğuna kurulup, takipçilerinin oynayacağı maçları beklemeye geçti...

Spor Toto Süper Lig'de 15. hafta mücadelesinde Fenerbahçe, Akhisar Belediyespor'u 4-0 mağlup etti.

Fenerbahçe, eksikler ve yabancı kontenjanı nedeniyle Akhisar Belediyespor mücadelesine 17 kişilik kadroyla çıktı. Caner Erkin'in cezalı, Emre Belözoğlu'nun da sakat olduğu sarı-lacivertli takımda, Meireles, Yobo, Holmen ve Kadlec de yabancı kontenjanı nedeniyle kadroya giremedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, kart cezalısı Caner'in yerine Hasan Ali Kaldırım'a ilk 11'de yer verdi. Sakatlığının ardından ligde 6 maç aradan sonra çıktığı Beşiktaş derbisinde gördüğü kırmızı kartın ardından 2 maç ceza alan Meireles, cezasını tamamlamasına rağmen yine kadroya giremedi. Ziraat Türkiye Kupası'nda Fethiyespor, ligde de Çaykur Rizespor maçlarıyla cezasını tamamlayan Portekizli orta saha oyuncusu, teknik direktör Yanal'ın bu bölgede Cristian'ı tercih etmesiyle kontenjana takıldı.

Fenerbahçe'nin seyircisiz maç cezası nedeniyle, Spor Toto Süper Lig'de Akhisar Belediyespor ile Kadıköy'de yaptığı mücadelede tribünlerde kadınlar ve çocuklar yer aldı. Karşılıklı ataklarla başlayan maçın 16. dakikasında Akhisar adına şanssız bir gelişme yaşandı. Sezonun formda ismi Bilal Kısa sakatlanarak yerini Mustafa'ya bıraktı. 24. dakikada Sow'un vuruşunda Sonko'nun koluna çarpan top sonucu hakem Abdullah Yılmaz tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. İkinci sarı kartını gören Senegalli oyuncu takımını 10 kişi bıraktı. Beyaz noktanın başına geçen Kuyt'un vuruşunu kaleci Evren köşeden çıkardı. İlk yarının sonuna kadar peşpeşe ataklar geliştiren Fenerbahçe aradığı golü 43. dakikada Emenike ile buldu. Ve ilk yarıyı Fenerbahçe 1-0 önde kapattı.

İkinci yarıda işi şova döken Fenerbahçe 53. dakikada Sow ile farkı ikiye çıkarırken, 58. dakikada Webo'nun golüyle fişi çekti. Gardı iyice düşen Ege ekibi önünde 68. dakikada Bruno Alves ile bir gol daha sarı lacivertliler 4-0'ı yakaladı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Fenerbahçe bu galibiyetle 38 puanla liderliğini sürdürdü.

FENERBAHÇE - AKHİSAR: 4-0

Vitrin


En Çok Aranan Haberler