MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Hakemler hata yapıyor çok doğal"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Beşiktaş derbisinin ardından çok tartışılan hakem Cüneyt Çakır'a sahip çıktı. "Hakemler hata yapıyor, çok doğal" diyen Yanal, "Derbiyi dünyanın sayılı hakemlerinden birisi yönetti" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile 3-3 berabere kaldıkları derbiyle ilgili, "Güzel bir futbol gecesi yaşadığımızı düşünüyorum" dedi.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Yanal, güzelliklerin konuşulacağı bir mücadele olduğunu belirterek, "Futbol adına konuşulabilecek çok şey var. Ama bence öne çıkması gereken, güzel bir derbi akşamıydı. Seyircimiz muhteşemdi. Futbolun en güzel tarafı, parçası oldular. Oyuncularımızın özellikle ikinci yarıda ortaya koyduğu mücadele takdir edilebilecek şekildeydi. Rakibimizi mücadelesi için kutluyorum. Güzel bir futbol gecesi yaşadığımızı düşünüyorum. Futbolun güzel tarafı şu ki, biz futbolun en çok keyif alınan tarafını kendimize yaklaştırmaya ve onu iyi oynamaya gayret ediyoruz. Hatalar konuşulabilir, bugün eksikler konuşulabilir. Ama bence futbol gecesi oldu. Futbolumuz kötü deniliyor ve bazen çok eleştiriliyor. Ben bir futbol adamı olarak böyle maçlar oynandığında hepimizin biraz keyif almamız gerektiğini düşünüyorum. Biraz daha farklı bakış açısı getirelim. Bize bu güzellikleri yaşatanlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

  1. dakikadan sonra bazı oyuncuların yorgunluğunun ön plana çıkmasına rağmen değişim yapmamasıyla ilgili olarak Yanal, "Bir maçın değişikliğinde ritmin yakalanması oldukça güç. Takım bir ahenk yakalamıştı. Bütün oyuncularımızın son dakikaya kadar olan ritmi bence kayda değer ve saygı değerdi" diye konuştu.

"HAKEMLER HATA YAPIYOR, ÇOK DOĞAL"

Yanal, maçın hakem yönetimiyle ilgili soruya, "Hakemler hata yapıyor, çok doğal. Ben kendi şahsım adına konuşacak olursam, evet penaltıyı verse keşke... Ama bunlar bitti, kapandı. Olabilir, bize de vermemiştir, rakibe de penaltı vermemiştir, hata yapmıştır. Ama bugün dünyanın sayılı hakemlerinden birisi maçı yönetti. Yıllar önce 'dışarıdan hakem getirelim' tartışmaları yapılırdı. Bugün ne kadar güzel, Dünya Kupası'nda belki maç yönetecek hakemimiz var. Biraz esprili gireyim. Hakem son dakikalarda bir düdük çaldı, çizgi hakemi içeriye girdi. Futbolda var bunlar. Ben hakemler için söz söylemektense oyunu konuşmak istiyorum" şeklinde yanıt verdi.

"MEİRELES AYAĞINI ÇEKİYOR, RAKİBİNİ KORUMUŞ"

Ersun Yanal, Meireles'in kırmızı kart gördüğü pozisyonda yaptığı harekette ayağını kolladığını ve rakibini koruduğunu ifade etti.

Portekizli futbolcunun sert girmesi durumunda rakip oyuncunun ciddi sakatlıkla karşı karşıya kalabileceğini anlatan Yanal, şunları kaydetti:

"Meireles'in hareketini izledik. Ayak gidiyor ama Meireles sakatlayıcı bir hareketin devamı olarak bunu yapmıyor. Ayağını çekiyor, rakibini korumuş. Hatta çok yumuşak bir dokunuş var. Ama o ayak oraya gitti. Meireles öyle bir oyuncu değil. Kendi içimizde biraz da nazik bir oyuncu. Bence ayağını kolluyor. Rakibine o pozisyonda ciddi girse, rakibin de iyi hasar alacağını düşünüyorum. Öyle bir hasar olmadı."

"KIRILMA ANI, ARKA ARKAYA YEDİĞİMİZ İKİ GOL"

Fenerbahçe Teknik Direktörü, maçta kırılma anının ilk yarının son bölümünde üst üste yedikleri iki gol olduğunu ifade etti.

Bu yöndeki soruyu yanıtlayan Yanal, "Kırılma anı aslında bizim yediğimiz 2. ve arkasından 3. gol. Bize yakışan goller değil. Göbekten orta saha ve savunma arasında sızan oyunculara önlem almamız gerekiyordu. Orada bizdeki iki oyuncunun o andaki koordinasyonunda bir oyuncu eksikti. Bence kırılma noktaları orası. Eksik kalsak da ciddi bir mücadele örneği gösterdiğimiz için, aynı zamanda bizim için de kar hanesine yazılması gereken bir sonuç" şeklinde konuştu.

Yanal, Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Uslu'nun Meireles'e gereken cezanın verileceğini ifade ettiği açıklamasının sorulması üzerine, "Mutlaka bu işler bizimle koordineli gidiyor. O da canı yanan bir adam olarak duygularını ortaya koymuş" dedi.

Webo'nun yedek kalmasıyla ilgili bir soruya da Fenerbahçe Teknik Direktörü, "Dört forvetimiz var, hepsi birbirinden değerli ve kaliteli. Zaman zaman seçimlerde biraz daha teknik anlamda kontrol edip o şekilde değerlendiriyoruz. Elimizde o kadar değerli oyuncular var ki. Onları oynatamadığımıza çok üzülüyoruz. Kriterlerimiz var, onlar gündeme geliyor. Oyuncuların soğumaması ve sıcak kalması gerekiyor. Takımımız birbirini seven, kaliteli karakterli oyunculardan kurulu" şeklinde ifadelerle cevap verdi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler