MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kıran kırana maç Efes'in

Anadolu Efes play-off kıvamında oynanan karşılaşmada Pınar Karşıyaka'yı 67-65 mağlup etti.

Türkiye Basketbol Ligi 4. hafta maçında Anadolu Efes, Pınar Karşıyaka'yı 67-65 yendi.

Bu sonuçla üst üste 3. galibiyetini elde eden lacivert-beyazlı takım, rakibine bu sezon ilk yenilgisini tattırdı.

İki takımın da skor üretmekte zorlandığı ve fazla top kaybı yaptığı karşılaşmanın ilk 5 dakikalık bölümünü Pınar Karşıyaka 5-4 önde geçti. Daha sonra Strawberry ve Palacios ile basketler bulan İzmir temsilcisi, Janning ve Kristic ile karşılık veren Anadolu Efes karşısında ilk periyodu 14-12 önde bitirdi.

İkinci periyoda 7-1'lik seriyle başlayan Pınar Karşıyaka, 14. dakikada skoru 13-21 yaptı. Anadolu Efes, rakibine Cedi Osman ve Draper'in sayılarıyla 8-2'lik seriyle cevap verdi ve 16. dakikada farkı 2 sayıya düşürdü: 21-23. Karşılıklı basketlerle devam eden mücadelede konuk takım, daha iyi savunma yaptığı ilk yarıyı 31-29 üstün kapattı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına Cedi Osman'ın hem savunma hem de hücumdaki etkili performansıyla iyi başlayan Anadolu Efes, bu oyuncunun sayılarıyla 25. dakikada 37-36 öne geçti. Yüksek tempoda geçen ve Anadolu Efes'in boyalı alan, Pınar Karşıyaka'nın da dış atışlardan skor ürettiği çekişmeli karşılaşmada son periyoda 47-46 lacivert-beyazlı takımın üstünlüğüyle girildi.

Final periyoduna hızlı başlayan Anadolu Efes, yakaladığı 8-0'lık seriyle 32. dakikada farkı 8 sayıya (54-46) çıkardı. Mutlu Demir ile girdiği mücadelede düşerek sol kolundan sakatlanan ve oyuna devam edemeyen Krstic'in yokluğunda savunmada sıkıntı yaşayan Anadolu Efes karşısında Palacios ve Dixon ile potaya giden Pınar Karşıyaka farkı hızla eritmeye çalıştı. Üstünlüğü kaptırmayan Anadolu Efes, son dakikaya 64-60 önde girdi. Pınar Karşıyaka bitime 54 saniye kala Palacios'un üç sayılık basketiyle farkı 1 sayıya (64-63) indirdi. Daha sonra iki takım da karşılıklı birer hücumdan sonuç alamazken, lacivert-beyazlı takım Perperoglou'nun bitime 13 saniye kala serbest atıştan kazandırdığı sayılarla farkı 3 sayıya (66-63) çıkardı.

Maçın sona ermesine 10,9 saniye kala Pınar Karşıyaka Palacios ile kullandığı 3 serbest atıştan 2'sini sayıya çevirdi. Anadolu Efes bitime 7 saniye kala Draper ile 2 serbest atıştan 1'ini değerlendirdi ve 67-65 üstünlüğünü sürdürdü. Pınar Karşıyaka'nın son hücumunda Palacios, kullandığı 2 serbest atıştan da isabet sağlayamayınca Anadolu Efes oldukça çekişmeli geçen maçtan 67-65 galip ayrıldı.

SARICA İLE AGGELOU ARASINDA GERGİNLİK
Maçın sonunda Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca ile Anadolu Efes Antrenörü Vaggelis Aggelou arasında gerginlik yaşandı.

Ufuk Sarıca, maçın bitmesinin ardından sevinç hareketleri yaparak sahaya giren Aggelou'ya tepki gösterdi. Daha sonra iki teknik adam karşı karşıya- gelerek sözlü tartışmaya girdi. Anadolu Efes teknik ekibi gerginliğin büyümesini engelledi.

Salon: Abdi İpekçi
Hakemler: Murat Biricik, Halil Baldemir, Ahmet Tatlıcı

Anadolu Efes: Doğuş Balbay, Janning 8, Perperoglou 15, Lasme 9, Bjelica, Cedi Osman 13, Draper 7, Krstic 13, Furkan Korkmaz 2
Pınar Karşıyaka: Dixon 16, Yunus Emre Sonsırma 2, Strawberry 17, Barış Hersek, Palacios 16, Gabriel, Diebler 12, Soner Şentürk, Mutlu Demir, İnanç Koç 2

  1. Periyot: 12-14
    Devre: 29-31
    1. Periyot: 47-46
      5 faulle oyundan çıkan: 39.53 Diebler (Pınar Karşıyaka)
      Vitrin


En Çok Aranan Haberler