MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Kış müzayedesi'ne yoğun ilgi

Portakal müzayede evi, düzenlediği "Kış Müzayedesi" ile cemiyet ve iş dünyasının sanatsever isimlerini biraraya getirdi.

Müzayedede klasik, modern ve çağdaş Türk resimlerinden örnekler satışa sunuldu.

Ayrıca, Portakal Kış Müzayedesi'nde Osmanlı hat sanatının şaheserleri, usta hattatlardan Kuran-ı Kerim'ler, Delail-i Hayrat'lar, Hilye-i Şerif'ler levhalar ve fermanlar da yer aldı.

Tablolarda, Klasik Türk resminin ustalarından çeşitli ebatlarda yağlıboya ve suluboya tablolar çok zengin bir seçki oluşturuyor.

Erol Akyavaş, Ömer Uluç, Ergin İnan, Selma Gürbüz ve Kemal Önsoy'un yapıtları, uzun zamandır parçası oldukları özel koleksiyonlardan, ilk kez müzayedeye çıktı.

Ünlü saray ressamı Ivan Konstantinovich Aivazovsky'nin yağlıboya ve suluboya tabloları müzayede'ye dikkat çeken diğer eserler oldu.

Saray ressamı Leonardo De Mango'nun "Ramazan Bayramı" isimli eseri müzayede'nin heyecan verici tabloları arasındaki yerini aldı.

Ünlü hattat İbrahim Sükûti Ketebeli'nin Kuran-ı Kerim dönemine ait, altın şems motifleriyle bezeli olağanüstü cildiyle de dikkat çekti.

Eserlerine çok az rastlanan Deli Osman Ketebeli'nin Delail-i Hayrat ve Enam-ı Şerifi, dönemine ait deri cildi, şukufe tarzında perdahlı, sıvama altın üzerine gül lale ve muhtelif çiçeklerle bezeli.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler