MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bu sahneye ceza gecikmedi

Ahlak polisi haline gelen RTÜK, şimdi de ''Öyle bir geçer zaman ki''ye ceza verdi.

Erotik oldukları gerekçesiyle yerli müzik klipleri için TV'lere ceza veren RTÜK, şimdi de ''Öyle bir geçer zaman ki'' adlı TV dizisi nedeniyle Kanal D'ye ceza uyguladı. RTÜK, gece saat 23.00'de yayınlanan dizideki sevişme sahnesinin, 2 dakika 9 saniye sürdüğünü de hesaplayıp, bu görüntülerin, çocukların ahlaki gelişimine zararlı olduğu kanısına vardı.

Gazeteport'un edindiği bilgiye göre RTÜK'ün son toplantısında dizinin 52. bölümündeki sevişme sahnesi ele alındı. Dizi karakterlerinden Soner ile Aylin'in karanlık bir ortamda ve sadece öpüşmelerinin ekrana geldiği 2 dakika 9 saniyelik sevişmeleri, ''Uzun'' bulundu. ''Çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlakî gelişimine zararlı'' gerekçesiyle de, Kanal D'ye uyarı cezası verildi.

TEN RENGİ MAYO

RTÜK daha önce de MUCK adlı dizi ile bazı müzik kliplerini erotik, ''Vicdan'' filminde de Nurgül Yeşilçay'ın, sevişme sahnesini müstehcen bulmuş, Aysun Kayacı'nın Pepsi Max reklamında ''Şehvetli biçimde öpüştüğünü'' öne sürmüştü.

Aşk-ı Memnu dizisinde de, Kıvanç Tatlıtuğ ile Beren Saat'in çok ateşli seviştikleri ve Beren Saat'in ''Çıplak omuz başının göründüğü' yorumunu yapmıştı. Bikini, mayo ve dansöze karşı da alerjisi bulunan RTÜK, ünlü sanatçı Shakira'nın ten rengi mayo giydiği klibi ile şovmen Mehmet Ali Erbil'in dansözle birlikte oynadığı görüntülere ceza istemiş, prezervatif reklamına da ceza vermişti.


Vitrin


En Çok Aranan Haberler