MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dizilerdeki en başarılı 10 oyuncu listesinde büyük sürpriz

Türk televizyon dizilerinin en başarılı oyuncular listesinde kimler var, kimler yok?

35 ülkede son 5 yıl içerisinde elde edilen rayting sonuçlarına göre dizilerde kendilerini en fazla seyrettiren erkekk oyuncular sıralandı. En başaralı 10 aktör listesi sizide şaşırtacak...

Aras Bulut İymeli

Yayınlandığı dönemde reyting rekorları kıran Öyle Bir Geçer Zamam Ki'deki Mete karekterine hayat veren Aras Bulut İymeli, oyuncu Erkan Petekkaya'nın ayrılmasından sonra dizinin ana erkeklerşnden biri oldu. Daha sonra Muhteşem Yüzyıl'da oynayan genç oyuncu birçok ülkede 4. sezonun en sevilen karekterleri arasında yer aldı.

Okan Yalabık

Yılan Hikayesi ile başlayan kariyerine Muhteşem Yüzyıl'da rol aldığı Pargalı karketeri ile yurtdışında da ünlendi. Muhteşem Yüzyıl devam ederken başrol olduğu Hatırla Sevgili de Ortadoğu ülkeleri, Yunanistan gibi ülkelerde ekranlara gelip iyi reyting alarak listede yerini sağlamlaştırmiştir.

Buğra Gülsoy

Fatmagül'ün Suçu Ne? adlı yapımda Vural karekterine hayat veren Buğra Gülsoy, ilk olarak Unutulmaz dizisiyle yurtdışında seyirciyle buluştu. Kuzey Güney dizisiyle zirveyi yakaladı.

Kenan İmirzalıoğlu

Ezel adlı dizi ile birçok ülkede iyi reyting sonuçları alan Kenan İmirzalıoğlu, 3 sezon rol aldığı Karadayı'da çıtayı biraz düşürse de listede yer almayı sürdürdü.

Burak Özçivit

Bali Bey rolü ile genç kızların hayranlığını kazanan Burak Özçivit, başrolünde yer aldığı Çalıkuşu'nda beklenen patlmayı gösteremesede Rusya, Ukrayna gibi ülkelerde sevilerek takip edildi. Yakışıklı oyuncunu yeni dizisi Kara Sevda'da zirveyi yakalamasında ve uzaklaşmasında önemli rol oynayacak...

Engin Akyürek

Fatmagül'ün Suçu Ne? adlı dizi ile hemen hemen her ülkede büyük bir başarı elde etti. Reytingde Fatmagül'ün Suçu Ne? dizisinin gerisinde kalsa da Engin Akyürek Kara Para Aşk dizisinin satışında önemli rol oynadı.

Murat Yıldırım

Asi adlı dizi ile adını duyuran Murat Yıldırım, zirveye Aşk ve Ceza ile çıktı. 60 ülkeye satılan yapım en fazla satılan 5 diziden biri olmayı başardı.

Erkan Petekkaya

Erkan Petekkaya sessiz sedasız zirveye oynadaı. Yakışıklı oyuncunun yurtdışı serüveni Beyaz Gelincik adlı yapımla başladı ve Öyle Bir Geçer Zamam Ki ile zirveye tırmandı. Paramparça dizisinde aldığı rekor ücret ile konuşuldu. Petekkaya, geçen yıl Lübnan'da en iyi aktör ödülünü almaya hak kazandı.

Kıvanç Tatlıtuğ

Gümüş adlı dizi ile Ortadoğu'da iyi bir çıkış yakalayan Kıvanç Tatlıtuğ, Aşk-ı Memnu ile zirveye oturdu. Dha sonra oynadığı Kuzey Güney diger diziler kadar etkili olmasada birçok ülkede iyi sonuç almayı bildi.

Halit Ergenç

-
Binbir Gece ve Muhteşem Yüzyıl dizileri 70'den fazla ülkeye satılan Halit Ergenç, listenin hiç tartışılmaz lideri konumunda... Birçok ülkede evhanımlarının en sevdi isim olan Ergenç, en yüksek ücreti alan oyuncuların başında yer alıyor. Aliye, diğer diziler kadar ilgi görmesede Balkanlar'da beğeniyle takip edildi.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler