MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dizilerle aklımızda ve hayatımızda yer edinen öğretmenler

Dizilerin hayatımızın içinde olduğu bir gerçek. Etrafımızda ne görüyor ve yaşıyorsak seyrettiğimiz dizilerde de onları izliyoruz. Çoğu zaman hayatımıza ufak dokunuşlar yapan insanları unutmadığımız gibi dizi karakterlerini de unutmuyoruz. Seviyoruz, asla mutsuz olmamalarını istiyoruz. Bazen de onlardan bir şeyler öğreniyoruz. Aynı okul sıralarında bizi etkileyen öğretmenlerimizden olduğu gibi.

Hepimizin okul sıralarında anımsadığı, hayatının dönüm noktası haline gelen bir öğretmeni elbette olmuştur. Hayranı olduğumuz kimi zaman güldüğümüz kimi zamansa çok şey öğrendiğimiz bir öğretmenle tanışmışızdır. Hayatımızın bir parçası olan dizilerde bu öğretmenleri yansıtmayı unutmadı.

Şimdi 24 Kasım Öğretmenler Günü anısına dizilerle aklımızda yer edinen öğretmenleri hatırlayalım:
-1.Kemal Öğretmen


Arka Sıradakiler dizisinin idealist öğretmeni Kemal Öğretmen, herkesin unuttuğu, umutsuz olarak nitelendirdiği çocukları hayatta kazandırmak için uğraştı. Çocukların sorunlarını kendi sorunlarından önde tutan Kemal Öğretmen, öğrencinin sadece başarısının değil başarısızlığının da öğretmene ait olduğunu hatırlattı.
-2.Erdem Öğretmen (Erdem Bayazıt)


Unutulmaz Yedi Güzel Adam dizisi bize Türk Edebiyatında önemli bir yer sahibi olan 7 adamı yani Cahit Zarifoğlu, Mehmet Akif İnan, Erdem Bayazıt, Rasim Özdenören, Ali Kutlay, Nuri Pakdil ve Alâeddin Özdenören'in hayatlarını konu edinen Yedi Güzel Adam, öğrencilerine vazgeçmemeyi, kimse size inanmasa da başarmanın mümkün olduğunu anlattı. Bir edebiyat öğretmeni olarak da şairi, şiiri, şiir okumayı ve dinlemeyi sevdirdi.
-3.Koç Can


Amerikan yapımı Beyaz Gölge dizisinden Türkiye'ye uyarlanan Koçum Benim dizisinde Koç Can'a Tarık Akan hayat verdi. Bir basketbol koçu olan Can, elindeki oyunculardan hem bir takım yaratmaya çalışmasıyla hem de öğrencilerini liseden sonraki hayata hazırlamasıyla örnek teşkil etti.
-4.Feride Öğretmen


Reşat Nuri Gündekin'in romanı olan Çalıkuşu tam 3 kere diziye uyarladı. Önce Aydan Şener'in üstlendiği Feride rolü daha sonra Yeniden Çalıkuşu ve Çalıkuşu dizilerinde Tuba Ünsal ve en sonda Fahriye Evcen tarafından canlandırıldı. Hangi diziyi daha çok sevdiğiniz bilmiyoruz ama biz Feride Öğretmen'i bu listeye almadan edemedik. İstanbul'da iyi bir eğitim alan Feride, aşk acısı çektiği için hiç düşünmeden Anadolu'ya öğretmen yapmaya gitmişti. Birçok çocuğun umudu olan Feride, okul sıralarında tanıdığı Münise'yi de evlat edinecek kadar da iyi yürekliydi.
-5.Hayat Öğretmen


Hayat Türküsü dizisinde Devin Özgür Çınar'ın hayat verdiği Hayat Öğretmen, Van'ın dağlar arasında unutulmuş bir köyünde bir öğretmenin verdiği yaşam mücadelesini anlatıyordu. Dayanışma, fedakarlık ve sevginin ön plana çıktığı Hayat Türküsü'nde hem kültür farklılıklarını hem de törelerin en yıkıcı yanları ekrana taşıdı.
-6.Hayat Bilgisi Öğretmenleri


Hafızalardan silinmeyecek bir dizisiydi Hayat Bilgisi.Tüm kadrosuyla farklı karakterleri yansıttı tek tek. Hidayet ve Cumhur Hoca birbirlerine zıt karakterlerde olsalar da aynı yerde yaşamayı, dost olmayı öğretti. Ne olursa olsun aynı amaç yani öğrencilere iyi bir eğitim vermek için bir aradalardı ve birbirlerine düşman değillerdi.

Kadriye Öğretmen simetri takıntısıyla yüzümüzü güldürürken, Akrep Nalan'ın rol aldığı Fidan Öğretmen kız öğrencilere gösterdiği pozitif ayrımcılığıyla hafızamızda kaldı. Emin Öğretmen ise sert ve disiplinli olsa da bu sertliğinin arkasında ailesini bir kazada kaybetmesinin olduğunu gösterip dış görünüşe aldanmamayı öğretti bize. Sevda Öğretmen'i de unutmamak lazım tabbi ki... Okul Müdürü Amil'in eşi olan Sevda Öğretmen, bitmek bilmeyen istekleri ve lükse düşkünlüğüyle hayatı kolay yanından yakalayanlardandı.
-7.Amil Bey


Rıdvan Kanat Lisesi'nin paragöz okul müdürü Amil Bey, öğretmenin nasıl olması gerektiğini değil nasıl olmaması gerektiğini gösterdi izleyicilere. Her şeyi çıkarları için kullanan, "Almak zorla değil mecburi." sözüyle hatırlanan Okul Müdürü Amil Bey, işini iyi yapmayan müdürlere bir eleştiri olarak seyircinin karşısına çıktı.
-8.Afet Öğretmen


Hayat Bilgisi'nin en önemli öğretmenini değinmeden geçmek olmaz elbette. "Hoca camide!" sözüyle hoca değil öğretmen olduğunu herkese öğretti Afet Öğretmen. Eğitimci bir ailenin eğitimci çocuğuydu ve Rıdvan Kanat Lisesi'nde onlarca çocuğa umut ışığı oldu. Evli değildi ama binlerce öğrencisi, binlerce evladı vardı. Umutlarını yitiren bütün öğrencilere yeniden bir umut olduğunu hatırlatacak güçte bir öğretmendi.
-9.Hayat Öğretmen


Doğruluğu yüzünden çalıştığı özel okulda başına gelmeyen kalmayan Hayat Öğretmen ile kardeşi Gözde'nin başlarından geçen hikayeyi anlatıldı Hayat Bazen Tatlıdır dizisinde.
-10.Zeynep Öğretmen


Salı günleri Star Tv'de halen yayın hayatını sürdüren Anne dizisi, Zeynep'in geçici olarak öğretmenlik yapmasıyla başlamıştı. Geçici bir süre öğretmen de olsa, öğretmenliğin anneliğe uzanan halini gösterdi bize. Bir çocuğun hayatını kurtarmanın ne demek olduğunu anlattı. Şiddete uğrayan küçücük çocukların öğretmenleri tarafından kurtarılabileceğini gösterdi

Vitrin


En Çok Aranan Haberler