MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Engin Altan Düzyatan: Diriliş Ertuğrul'u iki kez reddettim

TRT 1 ekranlarının fenomen dizisi Diriliş Ertuğrul'da Ertuğrul Gazi'ye hayat veren Engin Altan Düzyatan katıldığı bir söyleşide Diriliş Ertuğrul dizisini neden iki kez reddettiğini açıkladı.

TRT 1 ekranlarının rakipsiz dizisi Diriliş Ertuğrul'un başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan'dan bir itiraf geldi. Diriliş Ertuğrul oyuncu arayışındayken kendisine gelen teklifi iki kez reddettiğini belirten başarılı oyuncu, sonrasında işi neden kabul ettiğini de anlatıyor.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi tarafından üçüncüsü düzenlenen üniversiteler arası film festivali kapsamında söyleşiye katılan Engin Altan Düzyatan tecrübelerini anlattı.

Türk ve dünya tarihini sevdiğini, merak edip sürekli okuduğunu belirten Düzyatan, en çok izlenenler arasında yer alan Diriliş Ertuğrul'un senaryosunu okuduktan sonra iki kez reddettiğini şu sözlerle açıkladı: "Ben başta Diriliş Ertuğrul'u yapılamayacağından korktuğum için reddettim.

Türkiye'de daha önce tarihi dizi çekiliyor diye komik duruma düşülen örneklerini gördüm. Bundan dolayı reddettim. Daha sonra tekrar geldiler. Gerçekten senaryo çok çok iyiydi, yapılacağına inandım ve kabul ettim"

DİZİDEN ÇIKACAĞIM HABERLERİ ASILSIZ

Zaman zaman diziden çıktı haberlerinin asılsız olduğunu söyleyen Düzyatan, "Bu haberlerin bizimle alakası yok. Birileri benim diziden çıkmamı istiyor herhalde. Ben diziden çıkmıyorum, önümüzdeki sezonda da oynamaya devam edeceğim. Hayalim oyuncu olmaktı ve tiyatro yapmaktı. Ben aşık olduğum mesleği yapıyorum. Diriliş öncesi en büyük dönüm noktası olarak gördüğüm 'Bir Bulut Olsam' dizisi var, film olarak da Anadolu Kartalları'nın benim için yeri çok başkadır. Geçmişe dönüp baktığımda keşke bu yapımda oynamasaydım dediğim bir proje yok. Ama bir önceki bölümü izlediğimde keşke bu sahneyi böyle oynasaydım dediğim oluyor zaman zaman" ifadelerini kullandı.

Çekimler sırasında en çok zorlandığı konunun hava koşulları olduğunu belirten oyuncu Düzyatan, "Benim atım kişiliği olan eğitimli bir at. Kayıt sesini duyduğunda kendiliğinden harekete geçiyor. Ama yine de at sonuç olarak canlı, araba gibi değil. Her zaman istediğimiz gibi hareket etmiyor. Zaman zaman zorlandığım sahneler oluyor. Bunun yanı sıra Diriliş Ertuğrul'da beni en çok zorlayan hava koşulları" diye konuştu

DİRİLİŞ'E DAMGA VURAN SANHE


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler