MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Game of Thrones 6. sezon 10. bölüm (sezon finali) incelemesi

Game of Thrones'un (Taht Oyunları) heyecanla beklenen 6. sezon finali (6. Sezon 10. Bölüm) ekranlara geldi. Adına yakışır bir final olan bölüm ile sosyal medyada ses getirdi.

İşte sezon finalinde yaşanan gelişmeler...


Bu bölümün Cercei'nin bölümü olduğunu ifade edersek hiç de abartmış olmayız. Çünkü uzun bir zamandır intikamını nasıl alacağı heyecanla beklenen karakter tek bir hamle ile tüm düşmanlarını ortadan kaldırdı.


Hakkındaki suçlamalar ile ilgili görülecek ve hemen hemen başkentteki her önemli kişinin hazır bulunduğu mahkemeye gitmeyi kabul etmeyen ve oğlunun da gitmesine karşı çıkan Cercei, 'çılgın ateş' ile salonda bulunan (Faith'in lideri dahil) herkesin canına kıydı.

Fakat Cercei'nin ve seyircilerin aklına gelmeyen şey ise yaşanan bu olaydan sonra Kral Tommen'in intiharı oldu.

Son çocuğunun da ölümüne tanıklık eden Cercei hakkındaki kehanet bu sayede doğrulandı. Boş kalan tahtın sahibi ise yine kendisi oldu.

Sosyal medyada belki de en çok konuşulan 'R+L=J' olarak adlandırılan Game of Thrones tezi de bu bölüm ile tescillendi.

Bran'ın Tower of Joy'a yeniden yolculuğa çıkması ile geçmişteki sır çözüldü.

Ölmek üzere olan Lyanna Stark, Rhaegar Targaryen'dan olan oğlunu kardeşi Ned'e bıraktı ve onu koruması için ona söz verdirdi.

-
Pek çok kişinin tahmin ettiği gibi bu bebek Jon Snow'du. İsyanın sona ermesinin ardından Ned Stark yeğeninin başına bir şey gelmemesi için onu kendi çocuğu gibi tanıttı ve bu gerçeği kendi karısına bile söylemedi.

Seyircileri meraklandıran bir başka olay ise Arya Stark'ın Westeros'a dönmesi oldu.


İntikamını almaya başlayan Arya, listesine Frey'lerden başladı ve 'Kızıl Düğün'de ailesini canice ortadan kaldıran Frey'leri öldürdü.

Game of Thrones final sahnesinde ise pek çok kişinin uzun zamandır beklediği sefer sonunda başladı. İhtiyaçı olan gemileri bulan Khaleesi, on binlerce askeri ve ejderhaları ile Westeros'a yelken açtı.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler