MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Herkesin merak ettiği Başak Güröz kimdir?

Kanal D ekranlarının çiçeği burnunda dizisi 'Kanıt: Ateş Üstünde' adlı yapımda Asya komisere hayat veren Başak Güröz, tiyatro sahnelerinden dizi setlerine adım attı.

Yıllardır tiyaro sahnesinin tozunu yutan Başak Güröz, 'Kanıt: Ateş Üstünde' dizisi ile televizyon dünyasına adım attı. Peki Başak Güröz kimdir? İşte Hürriyet'e röportaj veren güzel ve başarılı oyuncu Başak Güröz'un bilinmeyenleri...
* Bize biraz kendinizden bahseder misiniz? Kimdir Başak Güröz?

-
1991 yılında Antalya'da doğdum. Annem Antalyalı, babam Bulgaristan göçmeni. Antalya Bileydi Anadolu Lisesi'nden sonra Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun oldum. İlk ve ortaokul yıllarında okulumuzun yıl sonu gösterilerinde aktif olarak yer aldım. Dönem dönem gitar, Latin dansları ve tenis alanında dersler aldım.
* "Kanıt: Ateş Üstünde" dizisinde Asya'yı canlandırıyorsunuz. Nasıl biri bu Asya?

-
Asya, çok güçlü bir kadın. Kolay bir hayatı olmamış, genç yaşta ailesinin sorumluluğunu omuzlarına almış. Babası rol modeli, bu yüzden o hayatta olmasa bile onun gurur duyacağı bir evlat olmaya çabalamış. Babasının değerlerini ve ideallerini hayatının merkezine koymuş. Ailesi onun her şeyi. Güçlü olmayı seçen, duvarları olan bir kadın. Fakat bu duvarların ardında bambaşka bir Asya var, onu da zamanla göreceğiz.
* Teklif kimden geldi size?

-
Projemizin casting direktörü Ebru Kavak Erbay, menajerimin yaptığı sunumdan sonra beni deneme çekimine çağırdı. Güzel geçen görüşmelerin ardından projeye seçildim ve işte karşınızdayım.

HAYALLERİMİN PEŞİNDEN GİTMEYİ SEÇTİM

-

* Farklı yerlerde oyunculuk eğitimi almışsınız. Oyunculuğu bu kadar istemenizin sebebi nedir?

-

İzlediğim bir filmde çok hoşuma giden bir replik vardı: "Eğer sanat alanında bir iş yapıyorsanız, siz onu değil o sizi seçer." O söze gerçekten çok inanıyorum. Bu içinizde hissettiğiniz ama tanımlayamadığınız bir durum. Ve o his, hayallerinizin peşinden gitmenizi, o süreçte güçlü olmanızı sağlıyor.

-

* Oyuncu olmasaydınız hangi mesleği yapmak isterdiniz? Neden?

-

Ben hayallerimin peşinden gitmeyi seçtim, başka bir ihtimali düşünmeyi hiçbir zaman istemedim. Şükürler olsun ki şu an sevdiğim işi yapabiliyorum. Ömrümün sonuna kadar da sadece sevdiğim işi yapmak istiyorum.

* Dizi büyük ilgi gördü. Size gelen tepkiler nasıl?

-

Bu benim ilk dizi deneyimim, çok da güzel yorumlar alıyorum. Çok değerli bir ekiple çalışıyorum, büyük bir şans bu... Mutluyum.

-

* Proje tekliflerini değerlendirirken neleri göz önünde bulundurursunuz?

-

Eğer projeye ve karaktere inanıyorsam, her rolü oynarım. Önemli olan karakterin beni heyecanlandırması.

-

* Daha önce yayınlanan "Kanıt" ile şimdikinin birbirinden farkı nedir?

-

Biz bu dizide ana karakterlerin hikayelerini de işliyoruz. Örneğin Asya'nın bir olayı nasıl çözdüğünü izlerken, aynı zamanda geçmişini, nasıl bir ortamda yetiştiğini, hayatında inandığı değerlerin nasıl şekillendiğini de görüyoruz.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler