MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hükümetten ihraç dizilerine önemli görev

Hükümet, uluslararası alanda 15 Temmuz Cuma akşamı gerçekleşen darbe girişimine yönelik algı oluşturmak için Kurtlar Vadisi Pusu ve Arka Sokaklar gibi dizilerden yararlanacak.

15 Temmuz gecesi gerçekleşen darbe girişimde, halkımızın cesurca başkaldırısı ve polisin müdahelesiyle bastırılmış ve sonunda kazanan demokrasi olmuştu. Fakat halk demokrasiye sahip çıkarken aynı zamanda o gece hayatını kaybedenlerimiz ve yaralılarımız da oldu.
-DİZİLERDEN YARARLANILACAK

-
Bu yaşananların hafızalardan silinmemesi adına hareket geçen hükümet yeni projesiyle önemli bir gelişmeye adım atıyor. Bu projeyle, uluslararası alanda 15 Temmuz darbe girişimine yönelik farklıdalık yaratmak için Kurtlar Vadisi Pusu ve Arka Sokaklar gibi dizilerden yararlanılacak.
-SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

-
Öncelikle hastanelerdeki yaralılarla görüşüp hikayeleri kayıt altına alınacak. Yaşanılan gelişmelerle ilgili belgesel niteliğinde kısa-uzun filmler çekilecek. Öte taraftan yaşananların yurtdışına ihraç edilen dizilerde gösterilmesi için bir çalışma yapılacak. İhraç dizilere 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin senaryoların eklenmesi de düşünülüyor.
-ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

-
Hükümet yetkilileri, bazı üniversite temsilcilerinin kendileriyle yaptıkları görüşmelerde de yurtdışından yönetmen bulmak yönünde çalışma yaptıklarını anlattıklarını ifade ederek, tüm çalışmaların sürdüğünü, henüz alınmış bir karar olmadığını belirttiler.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler