MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kardeş savaşı şimdi başlıyor

Yapımını TIMS'in, yapımcılığını Timur Savcı'nın yaptığı ve Türkiye'de olduğu kadar dünyanın pek çok ülkesinde de ilgiyle takip edilen Muhteşem Yüzyıl'da kardeşler arasında taht savaşı şimdi başlıyor.

Şehzade Mustafa'nın ölümünün ardından taht savaşı Selim ve Bayezıt'ı birbirine düşürüyor. Dizinin final sezonunun son bölümlerine yaklaşılırken payitahtı kardeş savaşı yakıyor.

Bayezıt isyanı nasıl bastıracak?

Selim, yaptığı planla Bayezıt'ı tuzağa düşürmeye çalışıyor.

Sayıları onbinleri bulan isyancılara karşı Hünkar'ın da emriyle harekete geçen Bayezıt, ağabeyi Şehzade Mustafa'yı sevenlere kılıç çekmeden isyanı bastırabilecek bir yol arar. Atmaca'nın da desteğiyle kurduğu planı uygulamaya çalışan Bayezıt'ın hesaba katmadığı bir şey vardır: Selim.

Kara Ahmed Paşa ile Selim işbirliği yapıyor...

Bayezıt'ın isyanı bastıramaması ve böylece Hünkar'ın karşısında zor duruma düşmesi için Ahmed Paşa ile bir plan yapan Selim, isyancılara destek olarak Mısır'dan gelen altınları Bayezıt'ın adıyla gönderiyor. Artık annesi Hürrem Sultan'ın da yanında olmadığı bilinciyle hareket eden Selim'in bu planının işe yarayıp yaramayacağı merak konusu.

Hürrem için zorlu seçim

Şehzade Mustafa'nın katliyle birlikte taht namzedi olarak yalnız kendi iki oğlu kalan Hürrem, oğulları arasındaki savaşı durduramıyor. Mihrimah ve Rüstem Paşa'nın baskısıyla tercih yapmaya zorlanan Hürrem Sultan karar vermekten çekiniyor. Ancak seferden dönen Hünkar'ın taht namzedi olarak ilan etmeyi düşündüğü kişi bu bölümde belli oluyor.

Muhteşem Yüzyıl yeni bölümüyle bu akşam saat 20:00'da Star'da...


Vitrin

En Çok Aranan Haberler