MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Medcezir dizisi bitiyor mu?

İzmir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Sinema Kulübü öğrencileri, iki sezondan bu yana beğeni ile izlenen Medcezir dizisinin yönetmeni Ali Bilgin'i ağırladı.

Amerikan yapımı The O.C. dizisinden uyarlanan, Serenay Sarıkaya ve Çağatay Ulusoy'un performansları ile televizyon izleyicisinin büyük beğeni ile takip ettiği Medcezir dizisinin yönetmeni Ali Bilgin ve yardımcı yönetmeni Semih Bağcı, İzmir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Sinema Kulübü'nün etkinliğinde öğrencilerle bir araya geldi.

Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Ali Bilgin, Medcezir'in gelecek sene 3. sezonuyla devam edip etmeyeceği konusunda henüz bir karar verilmediğini söyledi. Yönetmen Bilgin, dizinin yeni sezonu için henüz anlaşma olmadığını ancak seyirciden bu konuda büyük talep olduğunu ve şimdiden devam edilmesi için bir kamuoyu oluştuğunu söyledi. Medcezir dizisi yeni sezonda reytinglerde Karagül'ün ardından ikinci sırada yer alıyor.

UYARLAMA DİZİLER YAPMAK ZOR

Özellikle Ortadoğu'da beğeni toplayan Türk dizileri kadar yabancı dizilerden uyarlama yapmanın da büyük zorlukları olduğuna dikkat çeken Bilgin, "Yurt dışında başarılı olmuş bir diziyi uyarlamak büyük stres. Orijinal halinde yer alan uyuşturucu bağımlılığı, alkolizm gibi konuların işlenmesi yerine konuyu yerelleştirmek için büyük çaba harcıyoruz" diye konuştu. Uyarlama dizilerin Türk yapımlarını baltalamayacağına inandığını belirten Bilgin, "Hababam sınıfı hala büyük bir beğeni ile izleniyor. İyi Türk yapımlarını mutlaka yeni kuşaklar beğeni ile izleyecektir" dedi.

YAPIMCI, DİZİNİN KALİTESİNİ BELİRLİYOR

Her sezon yayına yaklaşık 90 dizi girdiğini ancak sadece 60 tanesinin başarıyı yakaladığını hatırlatan Bilgin, "Bir dönem çok para kazandırıyor diye tekstilcisi, inşaatçısı yapımcı oldu. o dönem dizi kirliliği yaşandı ancak kaliteli yapımcıların sektöre yeniden hakim olması dizilerdeki kaliteyi yükseltti" dedi.

Medcezir yeni bölümüyle bu akşam saat 20:30'da Star'da...


Vitrin

En Çok Aranan Haberler