MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Muhteşem Yüzyıl Kösem'de bir sürpriz ayrılık daha

STAR TV ekranlarının ilgiyle takip edilen Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisinde, Mehmet Giray Han rolünü canlandıran Kadir Doğulu ayrıldı.

Muhteşem Yüzyıl Kösem'de sezon finali yaklaşırken bir önemli ayrılık daha yaşandı. Muhteşem Yüzyıl Kösem'de Kırım Hanı Mehmet Giray Han rolünü oynayan ünlü oyuncu Kadir Doğulu diziye 26. bölümde veda etti. Kadir Doğulu, hikayedeki yolculuğunun bittiğini sosyal medya hesabından duyurdu. Kadir Doğulu dizisinin 12 Mayıs Perşembe yayınlanan 26. bölümünde son defa rol aldı ve diziye veda etti.

Kadir Doğulu yeni sezonda rol alacağı dizinin haberini de verdi.

Sultan Ahmed tahta geçtiğinde Osmanlı tahtının onun dışında yalnızca bir veliahtı kalmıştır. Onun zamanında kaldırılacak olan kardeş katli geleneği nedeniyle hanedanda erkek çocuk neredeyse kalmamıştır. Bu durumu kendileri için bir fırsat bilen Giray Kardeşler ise gözünü tahta dikmiştir.

Uzun senelerdir süren geleneğe göre Kırım Hanlığı'nın hanzadeleri tahta çıkmadan evvel İstanbul'da tutuluyor, bir esir hayatına benzeyen bu sürecin sonunda Osmanlı hükümdarının kararına göre Kırım Hanlığı'nın başına geçiyorlardı. Mehmet ve Şahin Giray kardeşler buna bir son vermeye kararlıydılar.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler