MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Muhteşem Yüzyıl Kösem'e Sultan Osman'ın idam sahnesi damga vurdu

Star TV ekranlarında ilgiyle takip edilen Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisinin sezon finali bölümüne Genç Osman lakaplı Sultan Osman'ın ölüm sahnesi geceye damga vurdu. Genç Osman'ın nasıl idam edildiği son sahnelerde ortaya çıktı. İşte Muhteşem Yüzyıl Kösem'de çok ses getiren Sultan Osman'ın öldürülmesi sahnesi...

Sultan Osman tarihte görülmemiş bir darbe ile tahtan ildirildi.Halime Sultan, oğlu İbrahim'i tahta yeniden çıkarmak istedi ve Davut Paşa'nın destegiyle yeniçerileri ayaklandırdı.Sultan Genç Osman'ı tahttan indirdi.Sarayı basan yeniçeriler Genç Osman'ın peşine düşerken, Sultan Osman ağa kapısına sığındı. Osman'ın başına gelenleri duyan Kösem Sultan, oğlunu kurtarmak için elinden gelen her şeyi yaptı fakat başarılı olamadı.

İsyanı bastırmak için yeniçeri ocağına giden Zülfikar,hayatını verdiği ocakta öldürüldü. Osman'ın nerede olduğunun haberini alan yeniçeriler ağa kapısını basıyor ve Sultan Osman zorla yeniçeri ocağına götürülüyor.

Kösem Sultan,Osman'ı kurtarmak için Mustafa'yı tahta çıkarıyor. Sultan Mustafa tahta çıktığı zaman, Davud Paşa, Osman'ı öldürmek için cellatlara emir veriyor.Yeniçeriler Sultan Osman'ın öldürülmesine itiraz ediyor. Davud Paşa, yeni bir planla Osman'ı ocaktan çıkarıyor ve Sultan Osman Yedikule zindanlarına götürülüyor.Genç Osman, yüzyıllar boyunca devam edecek kara bir leke olarak hatırlanacak bir şekilde, vahşice öldürüldü. Oğlunun ölümünden sonra, Kösem intikam yemini etti ve Osman'ın canine katledilmesine neden olanlar bedelini canlarıyla ödedi.

Tahtın varisi şehzade Murad ve Kösem Sultan halkın önüne çıkıyor. Yeni bir devir başlarken, gelecek Sultan Murad'ı işaret ediyor.

Şehzadeleri saklayan Halime ise Kösem'i çocuklarını öldürmekle ile tehdit eder.Şehzade Mustafa tahta çıkmazsa şehzadelerini canını alacaktır. Yniçerilerin has odaya yürüdüğünü duyan Sultan Osman, saraydan kaçar ve ağa kapısına sığınır. Osman'ın tahttan indirildiğini haberini alan Kösem,telaşa kapılır ve ağa kapısına gider. O kaosun ortasında anne oğul, yaşananları bir kenara bırakırlar.

İsyanı sonlardırmak isteyen Zülfikar, yeniçeri ocağına gider. Fakat Osman'ın tahttan indirilmesine neden olan 65. orta tarafından hunharca katledilir.Yeniçeriler tarafından ağa kapısından zorla götürülen Sultan Osman,yeniçeri ocağına götürülür.

Osman'a yapılan zulme tanıklık eden Kösem Sultan, oğlunu kurtarabilmek için Mustafa'nın tahta çıkarılmasını onaylar. Sultan Mustafa tahta çıkarken, Davud Paşa Osman'ı öldürmek için emir vermiştir bile. Fakat yeniçerinin karşı çıkışıyla karşılaşır.

Osman'ı ocakta katledemeyeceğini fark eden Davud Paşa, yeni bir hamleyle Osman'ı ocaktan alıp Yedikule Zindanları'na götürür.Genç Osman, Davud Paşa ve Kilindir ağa tarafından öldürülür. Bir kez daha evlat acısını yüreğinde hisseden Kösem, Osman'ı öldüren canilerden intikamını alır. Bundan sonra kaderini yönü Murad'a döner.


Vitrin


En Çok Aranan Haberler