MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mutlu Kaya'nın ailesi sessizliğini bozdu

Fox TV'de "Sesi Çok Güzel" yarışmasındaki performansı ile dikkat çektikten sonra Ergani'deki evinde saldırıya uğrayan ve kafasından vurulan Mutlu Kaya'nın ailesi sessizliğini bozdu.

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde önceki gece silahlı saldırı sonucu kafasından vurulan Mutlu Kaya'nın abisi Muhammet Kaya Radikal'e konuştu. Mutlu vurulurken yanında 14 yaşındaki kardeşi olduğunu söyleyen Kaya, "Gece 03:00 civarında dışarından ev taranıyor. O sırada salonda yemek yiyen Mutlu kafasından vuruluyor. Bu duruma tanık olan küçük kardeşim hala şokta. Biz aile olarak ses yarışmasında Mutlu'ya destek verdik. Bizim töreyle işimiz olmaz. Ancak hedef gösteriliyoruz. Mutlu'nun sağlık durumu iyiye gidiyor'' dedi.

'MUTLU YOĞUN BAKIMDA, 14 YAŞINDAKİ KARDEŞİM ŞOKTA'
Muhammet Kaya şöyle konuştu: "Saldırı ablamın evinde oluyor. Olay sırasında evde Mutlu, ablam, yiğenim ve 14 yaşındaki erkek kardeşim bulunuyor. Yeğenim uyuduktan sonra erkek kardeşim sınavı olduğu için Mutlu'yla beraber ders çalışıyor. Erkek kardeşim acıktığını söyleyince ablam yemek hazırlamak için mutfağa giriyor. O sırada dışarıdan eve ateş açılıyor. Ev taranıyor. Ev müstakil ve giriş katı olduğu için kurşunlardan biri Mutlu'nun başına isabet ediyor. Olay sırasında Mutlu'nun vurulmasına tanıklık eden 14 yaşındaki kardeşim bağırıyor. Kendisi halen şokta.

'BİZİM TÖREYLE İŞİMİZ OLMAZ'
Olay sonrasında hakkımızda çok haber yapıldı. Mutlunun töre kurbanı olduğu ve aşireti tarafından vurulduğu iddia edildi. Bizim ne aşiretle ne de töreyle hiçbir şekilde işimiz olmaz. Ben zaten öğretmenim. Ailemiz okumuş modern bir aile. Bizim ailede hiçbir şekilde baskı olmaz. Böyle bir olay ilk kez başımıza geliyor. Ben kız kardeşime destek verdim. Babam, amcalarım, dayılarım hepsi bu yarışmada Mutlu'ya destek verdi. Biz aile olarak Mutlu'nun arkasındaydık. Ancak haberlerde hedef gösterildi. Haberlerde Mutlu'nun babamız tarafından vurulduğu yazıldı. Kesinlikle böyle bir durum yok. Gerçekler kısa bir süre sonra ortaya çıkacak. Zaten olayla ilgili emniyetin göz altıları bulunuyor. Durum araştırılıyor.

'TÜRKİYE'NİN HER YERİNDEN DESTEK ALIYORUZ'
Saldırı geç saatte olduğu için olayda görgü tanığı yok. Ancak oturduğumuz caddede kamera kayıtları bulunuyor. Polis kamera kayıtlarına inceliyor. Olayla ilgili gözaltılar yapıldı. Polis kimin saldırı yaptığını söylemedi. Ancak saldırı yapanın Erganili olmadığını söyledi. Saldırı sonrası birçok insan hastaneye akın etti. Dünden beri telefonlarım susmuyor. Türkiye'nin her yerinden destek ve iyi sağlı temennilerini alıyoruz. İnsanlar Mersin'den Erzurum'dan İstanbul'dan bizi arayarak Mutlu'nun sağlığı için duacı olduklarını söylüyor."

Mutlu Kaya'nın silahlı saldırı olayıyla ilgili aralarında erkek arkadaşı Veysi E.'nin de bulunduğu 3 kişi gözaltına alındı. Mutlu Kaya'nın 4 ay önce kendisini tehdit ettiğini söyleyerek şikayetçi olduğu erkek arkadaşı Veysi E., suçlamayı kabul etmeyerek, "Yarışmaya katılmasına karşıyım ama onu ben vurmadım" dedi.

Ağır yaralanan Kaya, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Kurşun isabet ettiği için başında ödem oluşan Mutlu Kaya'nın ödem nedeniyle ameliyat edilemedi. Yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Kaya, 3 gün uyutulup ondan sonra ameliyata yapılıp yapılmayacağına karar verilecek.

Olayın ardından Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü saldırının faillerini bulmak için özel ekip oluşturarak araştırma başlattı. Saldırıyı tüm detaylarıyla araştıran polis olayın hemen ardından Kaya'nın tüm yakınları başta olmak üzere arkadaşlarının bilgisine başvurdu.

ERKEK ARKADAŞINDAN ŞİKAYETÇİ OLMUŞ
Mutlu Kaya'nın 1.5 yıl önce kuzeni vasıtasıyla tanıştığı Veysi E.'yi takibe alan polis, araştırmayı derinleştirdi. Polis, Mutlu Kaya'nın erkek arkadaşıyla son zamanlarda yarışmaya katılması nedeniyle arasının açıldığını belirledi. Polisin yaptığı soruşturmada Mutlu Kaya'nın araç kiralama işyeri bulunan 26 yaşındaki erkek arkadaşı Veysi E.'nin kendisini tehdit ettiği gerekçesiyle 4 ay önce Ergani İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne başvurduğu ortaya çıktı. Şikayetçi olduktan sonra ikilinin tekrar barıştığı ve ilişkilerinin devam ettiği yönünde bilgi alan polis, Veysi E.'ye ulaşmaya çalıştı. Polis, ortadan kaybolan Veysi E.'nin gidebileceği bir çok noktaya polis baskın yaptı.

Yapılan teknik incelemede saldırıdan önce ve sonra aynı bölgede telefon görüşmeleri yaptığı belirlenen Veysi E.'nin, Ergani'den ayrılarak Diyarbakır'a geldiği bilgisine ulaştı. Polis ekibi Veysi E.'yi, Kayapınar İlçesi Huzurevleri semtinde bir sokakta kovalamaca sonucu yakaladı. Veysi E., arkadaşları R.L. ve C.Ç. de gözaltına alındı.

SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ
Emniyetteki ifadesinde Mutlu Kaya'ya saldırıyla ilgisinin olmadığını söyleyen Veysi E., "Ailesi sürekli onun bu yarışmalara katılmasını istiyordu, ben istemiyordum. Bu nedenle çok tartıştığımız doğru ama onu ben vurmadım" dedi.

Olay günü alkol aldığını, gece saat 03.00 sıralarında olayın meydana geldiği bölgeye gittiğini anlatan Veysi E., "Sokağa gittim ama silah sıkmadım. Ben onu çok seviyorum nasıl onu vururum. Ben onunla tanıştığımda ne içkim, ne de sigaram vardı. Onun derdinden bunlara başladım" diye konuştu. Mutlu Kaya'nın silahlı saldırıda yaralandığını ertesi günü saat 11.00 sıralarında duyduğunu ileri süren Veysi E., "Ailesi bana tepki gösterir diye hastaneye gitmedim, telefonumu da kapattım. Ben o yarışmalara katılmasını istemiyordum daha önce de 'O Ses Türkiye' yarışmasına katılacaktı ona da izin vermedim. Beni dinledi o yarışmaya gitmedi" dedi.

Gözaltındaki Veysi E. ile arkadaşları R.L. ve C.Ç. sorgularının ardından adliyeye sevk edilecek.

SAĞLIK DURUMU CİDDİYETİNİ KORUYOR
Bu arada, İstanbul'da katılacağı televizyon programı öncesi evde prova yaparken başından vurularak ağır yaralanan Kaya'nın, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi tedavisi devam ediyor. Kaya'nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

BABASI KONUŞTU
Baba Mehmet Kaya, hastane önünde AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayın dün gece 03.30 sıralarında gerçekleştiğini anlattı. Kendisinin olay esnasında evde olmadığını ifade eden baba Kaya, şunları söyledi: "Mutlu akşam ablasına misafirliğe gitmişti. Tekrar yarışmaya gitmek için hazırlık yapıyordu. Olayın yaşandığı saate kadar evde prova yapıyormuş. 3-4 kişi evin önüne gelmiş. Kapıyı çalmış. Mutlu, komşu zannederek, kapıyı açıyor. Kapıyı açınca başına ateş ediyorlar."

SİBEL CAN'DAN YARDIM İSTEDİ

"Ben çocuğumu kolay kolay bu seviyeye getirmedim. Devletten olsun, milletten olsun yardım bekliyorum" diyen baba Kaya, şöyle konuştu: "Kızım sağlığına kavuşsun ben başka bir şey istemiyorum. Özellikle Sibel Can'dan yardım bekliyorum. Sibel, Mutlu'nun annesi gibidir. Olayı gerçekleştirenleri tanımıyoruz, bilmiyoruz. Şüphelendiğimiz kimse yok. Kim ise Allah belasını versin. Devlet onu yakalar, hapse atar cezasını çeker. Önemli olan Mutlu'nun sağlığına kavuşması. Kızımın sağlığı benim için bütün dünya malına bedel."

Sibel Can, bir okulun kantininde çalışan 19 yaşındaki Mutlu Kaya'yı kendi elleri ile almak için Diyarbakır'a gelmiş ve çalıştığı okul kantininde ziyaret etmişti.
SİBEL CAN: NASIL KIYDILAR SANA
Haberi alan Sibel Can Instagram sayfasında Muıtlu Kaya'nın fotoğrafını paylaştı ve altına "Benim güzel Mutlu kızım nasıl kıydılar sana. Çok üzgünüm. Yarışma sayesinde tanıdığım, binlerce pırlanta kızımızdan biri olan Mutlu'nun sağlık durumu şu anda çok kritik. Acil şifalar diliyorum. Dualarımızı eksik etmeyelim.." notunu düştü.

KONSER VERECEKTİ
Sanatçı Sibel Can, 30 Mart'ta geldiği Ergani'de bulunan okulun kantininde çalışan Kaya'nın seslendirdiği şarkıyı dinlemiş, televizyon kanalındaki ses yarışmasına katılmasını sağlamıştı. Yarışma için İstanbul'a götürülen Kaya, programdaki performansıyla beğeni toplamıştı. Kaya'nın üniversiteyi kazanmasına rağmen maddi imkansızlık yüzünden eğitimini tamamlayamadığı belirtilmişti.

Kaya'nın dün Hilar mağaralarının bulunduğu bölgede halk konseri vermesi bekleniyordu. ÖZEL EKİP KURULDU, ŞÜPHELİLER BELİRLENDİ
Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde Mutlu Kaya'nın silahlı saldırıda ağır yaralanmasının ardından failin yakalanması için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nde özel bir ekip kuruldu. Saldırının ardından olay yerinde yapılan incelemede 7.65 mm çapında bir silaha ait boş kovanlar bulundu. Kaya'nın ailesinin de bilgisine başvuran polis, Kaya'nın görüştüğü tüm arkadaşlarını yakın takibe aldı.

Her yerde aranan saldırganın Kaya'nın eski arkadaşlarından biri olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Olayın bir gönül ilişkisi kaynaklı olabileceği yönünde çalışmalarını sürdüren polis, bazı şüphelilerin kimliğini belirledi.

Ateş açılan tüm noktaların ölçümünü yapan polis, evin giriş kapısında bulunan buzlu camdan isabet eden kurşunun kapı arkasında kardeşleriyle birlikte yemek yiyen Mutlu Kaya'ya isabet ettiğini tespit etti. Olayın meydana geliş şeklini araştıran polis, saldırının öldürme, hedef gözeterek yapılmadığı yönünde çalışmasını sürdürüyor.

Başından ağır yaralanan ve hastanede tedavisi süren Mutlu Kaya'nın cep telefonunu da incelemeye alan polis, genç kızın telefonunda kontör olmadığını belirledi. Kaya'nın arkadaşları ile yaptığı görüşmeleri, kardeşlerinin telefonundan gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Evin giriş kapısında bulunan buzlu camdan giren kurşun Mutlu Kaya'yı vurdu.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler