MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Seksenler ekibinden darbe girişimine tepki

TRT 1 ekranlarında ilgiyle takip edilen 'Seksenler' dizisi ekibi, sosyal medya üzerinden yayımladığı video ile 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimine tepki gösterdi.

"12 Eylül'ün acılarını anlatan Seksenler ailesi her türlü darbeye karşıdır" notuyla Twitter'da paylaşılan videoda konuşan 'Seksenler' dizisinin yapımcı ve senaristi Birol Güven, yurt dışında olduğunu ifade ederek, "Ülkemizden binlerce kilometre uzaktayız ama biz de bu büyük dayanışmanın bir parçasıyız. Şimdi artık birbirimize daha fazla sarılmak zorundayız. Ülkemizin birlik ve beraberliği için, çocuklarımızın geleceği için tankların önüne geçen insanlara minnettarız. Onların hakkını asla ödeyemeyiz" dedi.

Dizinin başrol oyuncularından usta oyuncu Rasim Öztekin, "Demokrasimizin darbelerle kesintiye uğramadığı, milletimizin egemenliğinin ilelebet sürdüğü çağdaş Türkiye'yi ancak birlik, beraberlik, dostluk ve barışlarla sürdürebiliriz" dedi.

Oyuncu İlker Ayrık, "Birlik, beraberlik, barış ve demokrasi hepimizin umudu. Çocuklarımıza güzel bir ülke ve gelecek bırakmak hepimizin boynunun borcudur." diye konuştu. Özlem Balcı ise "Zulme boyun eğmeyeceğiz. Darbeye karşı dik duracağız. Milletin iradesine sahip çıkacağız." şeklinde görüşlerini ifade etti.

'Pastacı Sami' karakterine hayat veren Berat Yenilmez, Cumhuriyetin zorlukla elde edildiğini dile getirerek, şunları belirtti:
"Tarihte çok zor şartlar altında, büyük bedeller ödeyerek elde ettiğimiz Cumhuriyetimize sahip çıkmalıyız. Milletçe sağduyulu bir şekilde barış ve huzur içinde yaşamaya devam ederek özgürlüğümüze, demokrasimize, cumhuriyetimize dört elle sarılmalıyız. Her ne şart altında olursa olsun hiç kimseyi teslim etmemeliyiz. Tüm şehitlerimizin mekanı cennet olsun. Demokrasimiz, ülkemiz ve özgürlüğümüz daim olsun."

Oyuncu Necmi Yapıcı ise demokrasiden ayrılmadan, birlik, beraberlik, kardeşlik içinde huzurla yaşamanın önemine dikkati çekti. Mahir İpek de "Hukukun üstünlüğü hiçe sayılarak yapılan her türlü zorbaca müdahale demokrasiyi yaralar, topluma zarar verir. Böylesi zor günlerden geçerken barışa, kardeşliğe, demokrasiye, hukukun üstünlüğüne inancımızı asla yitirmememiz lazım. Başka Türkiye yok" dedi.

Görüntülerde ayrıca, dizinin oyuncularından Özlem Türkad, Ceyhun Fersoy, Şoray Uzun, Ayşe Tolga, Hacı Ali Konuk, Aşkın Şenol, Hakan Bulut, Aydın Sarman ve Faruk Sofuoğlu'nun tepki mesajları yer aldı.

Keşfet


En Çok Aranan Haberler