MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Seksenler zirvede

TRT'nin "Seksenler" isimli dizisi AB'de en çok izlenen kanal oldu.

TRT Genel Müdürlüğü 2010 ocak ayında güvenilir bulmadığını belirterek çıktığı reyting ölçüm sistemine geri döndü ve televizyon dünyasında dengeler değişti. Salı gününden itibaren TNS tarafından ölçülmeye başlanan TRT, ilk gününde özellikle AB Sosyoekonomik Statü'ye damgasını vurdu ve "Seksenler" dizisiyle ilk 100 program içinde günün en çok izlenen kanalı olmayı başardı.

[

DİZİ HABERLERİ](https://www.mynet.com/magazin/dizi)

TRT Genel Müdürlüğü, 3 yıl önce kurumun yaptığı atılımlarla kamuoyunun beğenisini kazandığını ancak bu beğeninin istenilen ölçüde reyting sonuçlarına yansımadığını belirterek mevcut sistemden ayrıldıklarını açıkladı. Ardından TRT kanalları Genel Müdürü İbrahim Şahin'in kurduğu SBT Analiz tarafından ölçülmeye başlandı.

TRT, salı günü itibariyle yaşanan reyting soruşturması sonrası yeniden yapılandırılan sisteme dönüş yaptı.
TRT "Seksenler"le hem AB'de, hem de Total seyirci kategorisinde en çok izlenen ilk 5 program arasına girmeyi başardı. Buna göre Total'de her hafta olduğu gibi "Benim İçin Üzülme" 8,58 reyting ve 19,54 izlenme oranıyla 1., "Öyle Bir Geçen Zaman Ki" 8,24 reyting ve 18,69 izlenme oranıyla 2., "Seksenler" dizisi ise 6,03 reyting ve 13,58 izlenme oranıyla 3. oldu. Türkiye'nin 1980'lerin başından günümüze değin geçen 32 yıllık geçmişini ve değişimin hikayesini anlatan "Seksenler" dizisi, AB Sosyoekonomik Statüde ise 8,43 reyting ve 21,02 izlenme oranıyla gün birincisi oldu.

[

SEKSENLER İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ](http://sebastiyan.mynet.com/seksenler-80ler-izle-50-bolum-1-parca-vid-1840131/)

Vitrin


En Çok Aranan Haberler