MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Senaristlerin kalemleriyle öldürdükleri o roller

Fox TV ekranlarının sevilen dizisi Kördüğüm'ün yeni sezonuna Belçim Bilgin Erdoğan'ın gizemli kişi tarafından vurularak ölmesi damga vurdu. Bu da dizilerdeki rollerinden ölerek ayrılan isimleri hatırlattı. İşte senaristlerin kalemleriyle öldürdükleri o roller.

Havaların soğumasıyla beraber televizyon dünyasındaki reyting savaşları başladı. Çok sayıda yeni dizi ekranlarda yerini alırken, geride bıraktığımız sezonun iddialı yapımları da birer birer ekrana merhaba diyor. Fakat bizim paylaşmak istediğimiz haber bu rekabet ya da alacakları reytingler değil. Kısa bir süre önce senaryo gereği öldürülerek Kördüğüm dizisinden çıkan Belçim Bilgin Erdoğan ve tıpkı onun gibi başarısı için ter döktüğü diziden senaryo gereği ölen kişiler. Büyük bir kısmı yeni projelere yelken açmak için öldürülmüş olsa da içlerinde başka hikayeleri olanlar da yok değil. İşte 'Ölerek Ayrılalım' dedirten ayrılışlar.
-Kördüğüm-Belçim Bilgin Erdoğan

-
Haberimizin çıkış noktası olduğundan ve belki de en sıcak ayrılış hikayesi olduğundan Belçim Bilgin Erdoğan'la başlayalım. Çocuklarıyla beraber Londra'da yaşama kararı alan Erdoğan, geride bıraktığımız sezon başrolünde başladığı Kördüğüm dizisinden ikinci sezonun ilk bölümünde ölerek ayrıldı.

İbrahim Çelikkol'un başarılı performansı ile ekran başındakilere hüzünlü dakikalar yaşatan ölüm sahnesi seyircinin ilgisini çekerken, aynı dakikalarda Belçim Bilgin Erdoğan, Kördüğüm dizisinden neden ayrıldığına dair uzun bir paylaşımda bulunuyordu.

Poyraz Karayel-Görkem Kanpolat

-
Geride bıraktığımız sezonun sonunda ölerek izleyicilerii şoka sokan İlker Kaleli, bu sezonun başında dirilme ihtimali olduğundan, başarılı dizide Sefer karakterini canlandıran Görkem Kanpolat'ın diziden ayrılışına haberimizde yer veriyoruz. Dizinin keyifle seyredilen karakterlerinden olan Sefer sürpriz bir şekilde veda ederek herkesi hüzne boğmuştu.

Başarılı ismin diziden ayrılma nedeni olarak İlker Kaleli ile tartıştığı ve Kaleli'nin dizi yönetimine 'Ya o ya ben giderim' şeklinde bir rest çektiği iddia edilmişti. Ancak konunun tarafları bu haberleri yalanlamakta gecikmedi.


Paramparça-Nurgül Yeşilçay

-
Belki de son yılların en çok dikkat çeken ve konuşulan ayrılık haberi Paramparça dizisinden geldi. Dizinin başrol oyuncularından Nurgül Yeşilçay sürpriz bir şekilde vurulma sahnesi çekildi.

Dizide canlandırdığı Gülseren karakterinin ölümü üzerine Paramparça'dan ayrılan Nurgül Yeşilçay, ayrılık sürecini takip edenlerin de hatırlayacağı gibi geride birçok cevapsız soru bırakarak projeden ayrıldı. Yeşilçay'ın ayrıldığı bölümün reyting listelerine birinci sıradan girdiğinin de altını çizmekte fayda var.

Arka Sokaklar- Gamze Özçelik

-
Televizyon ekranlarının en uzun soluklu işlerinden olan Arka Sokaklar yayınlandığı dönemden bu yana ekipten pek çok kişiyle yollarını ayırdı. Fakat bu ayrılışlar arasında en dikkat çekici olanlardan biri de 7 yıldır dizinin kadrosunda olan ve komiser Zeynep karakterini canlandıran Gamze Özçelik'in ayrılığı oldu.

Senaryo gereği öldürülerek diziden ayrılan Gamze Özçelik bir sonraki sezon 'Fatih' isimli yapımda önemli bir rolde izleyicinin karşısına çıkmış ancak bu yapımın ekran yolculuğu kısa sürmüştü.


Şeref Meselesi-Yasemin Allen

-
Geride bıraktığımız en sevilen dizilerinden biri de başrollerinde Kerem Bürsin ve Yasemin Allen gibi önemli kişilerin oynadığı Şeref Meselesi olmuştu. Gelecek vaat eden bu güzel oyuncunun performansı pek çok kişiyi ekran karşısına kilitlemiş olsa da insanlar Allen'i doya doya izleme fırsatı bulamadı.

Şeref Meselesi adlı yapımda Sibel karakterini canlandıran güzel oyuncu senaristlerin dokunuşuyla öldürüldü. Öncesinde hiçbir emare olmadan gerçekleşen bu ölüm kafalarda soru işaretleri bıraktı. Herkes vaktinden önce gelen bu ölümün arkasında sorunlar ararken Allen yaptığı, "Senaryonun orijinali gereği ayrıldım.

Türkiye'de bir başrolün sezon sona ermeden ölmesi olağan dışı, biz orijinal senaryo gereği 12. bölümde ölen bir karakteri 21. bölüme kadar taşıdık. Bu yüzden beklenmedik, çok ters köşe bir gündeme imza attık" açıklamasıyla ölüm acısını hafifletti.-
-Kurtlar Vadisi - Oktay Kaynarca - Muro

-

Diziden ölerek ayrılanları saymaya kalksak herhalde onlarca isim çıkar… Fakat gidişleriyle uzun bir süre konuşulan isimler diyecek olursanız, gıyabında cenaze namazı kılınan Oktay Kaynarca ve Muro karakteriyle adeta bir dönem dizinin başrol oyuncusundan daha çok söz edilen Mustafa Üstündağ'ı anmak yerinde olacaktır. Dizinin ilk başladığı 2003 yılında Süleyman Çakır rolünde seyrettiğimiz Oktay Kaynarca'nın diziden ayrılması, senaristlerin 'ölmeden olmaz' manevrasıyla gerçekleştiği için adeta Türkiye çapında bir efsane haline geldi.

Kaynarca'nın hayat verdiği Süleyman Çakır için cenaze namazı bile kılındı. Diziden ayrılışıyla çok konuşulan Muro ise canlı bomba oldu ve uzaktan kumandayla patlatılarak dizideki varlığına son verildi. Bu yönteme bakılınca Türk dizileri içindeki en trajik ve kanlı ayrılışlarından biri yaşanmış oldu.

Diriliş Ertuğrul-Kaan Taşaner

-
Sevgilisi Selin Şekerci ile biraber Rengarenk dizisinde rol için, Diriliş Ertuğrul dizisinden ayrılma kararı alan Kaan Taşaner'i de dizilerinden ayrılmak isteyen karakterleri bekleyen son karşıladı.Fakat dizide Gündoğdu karakterini canlandıran Taşaner'i seyircinin gözleri önünde öldürmeye kıyamayan senaristler onu ölümcül bir hastalıkla birlikte yolculuğa çıkardı. İşte Kaan Taşaner'in diziden ayrılma hikayesi: Gündoğdu ölüm döşeğindedir.

Öğrendikleri Gündoğdu'yu çok yaralamıştır. Özellikle de evleneceği Goncagül'ün de babası Gümüştekin Bey gibi hain çıkması Gündoğdu'yu daha da derinden etkilemiştir. Kolunda çıkan çıban duydukları üzerine bir günde şişmiş ve davul gibi olmuştur. Çıban artık kemiğe dayanmıştır ve kurutulup tedavi edilmediği takdirde kana karışıp Gündoğdu'yu ölüme kadar götürebileceği söylenmektedir. Nitekim, babası Süleyman Şah da bir çıbandan çok çekmiş ölüm döşeğinde yatmıştır. Son olarak Gündoğdu tedavi için Erzurum'a gitmek için yola çıkar…

O Hayat Benim-Yeşim Ceren Bozoğlu ve Cem Kılıç

-
Ayrılığıylamagazin basınında uzun süre konuşulan diğer isim de Yeşim Ceren Bozoğlu oldu. Uğruna kilo bile aldığı 'Nuran' karakteri ile bir türlü gerçek nedeni ortaya çıkmayan bir nedenden dolayı senaristler tarafından Hakkın rahmetine kavuşturuldu. Bozoğlu, bir gece yarısı, önce sosyal medya hesabından hakkını helal etmeyerek diziden ayrıldığını duyurmuş, sonrasında yapımcıyla konuştuktan sonra 'O Hayat Benim'de oynamaya devam kararı almıştı.

Cem Kılıç

-
Yeşim Ceren Bozoğlu'ndan sonra dizinin yaşadığı ikinci ayrılık ise Cem Kılıç oldu. Başrollerinde Keremcem, Ezgi Asaroğlu, Ceren Moray, Sinan Albayrak, Ahu Sungur, Oya Başar, İclal Aydın, Zerrin Sümer ve Süleyman Atanısev'in paylaştığı Fox TV ekranlarında yayınlanan dizide 55 bölümdür Komiser İsmail karakterini canlandıran Cem Kılıç diziden ölerek ayrıldı.

Yaprak Dökümü-Halil Ergün

-
Dizinin final bölümünde ölen ve Halil Ergün'ün canlandırdığı Ali Rıza Bey karakterinin bu haberdeki yeri belki de dizi sektörünün ne kadar acımasız olduğunu göstermesi açısından dikkat çekici. 'Ölerek ayrılalım' adını verdiğimiz haberimizde Ali Rıza Bey'in, köşkün bahçesinde tek başına otururken öldüğü sahneyi Yaprak Dökümü'nü seyreden herkes hatırlar. Bu ayrılışı haberimize taşıyan kısım ise dizinin uyarlandığı Reşat Nuri eserinde böyle bir sonun olmayışı

Ancak kitaba göre Taksim'deki lüks apartman katında hep beraber rahat yaşamaya başlayacaklardı. Ara sıra yolda eski kahve arkadaşları ile göz göze gelmese Ali Rıza Bey halinden mutlu olacaktı. Fakat dizi senaristleri reyting ve belki de uzun yıllar hatırlanacak bir son için 'Ölerek ayrılalım' dedi.…


Vitrin


En Çok Aranan Haberler