MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sevdaluk dizisine sansür iddiası

Show TV'de yayınlanan Sevdaluk dizisinde sansür uygulandığı iddia edildi.

Kanal yönetiminin, dizinin yapımcısını arayıp HES barajı ile ilgili tüm sahnelerin çıkarılmasını istediği iddia edildi.

Oya Tekin'in haberine göre, BKM Film'in yapımcılığını üstlendiği başrollerinde Demet Akbağ, Erdal özyağcılar, Devin Özgür Çınar, Cengiz Bozkurt, İbrahim Kendirci ve Zuhal Gencer Erkaya'nın oynadığı Show TV ekranlarında yayınlanan Sevdaluk dizisi, bu kez de sansür iddiasıyla gündeme geldi. Kanal yönetiminin, yapımcıyı arayıp, dizinin bu hafta yayınlanacak olan bölümünde HES barajı ile ilgili tüm sahnelerin çıkarılmasını istediği iddia edildi. Yönetimin, bu sahnelerin çıkarılmaması durumunda, dizinin yayınlanmayacağı uyarısında bulunduğu öne sürüldü.

SENARİST VE YÖNETMENLERİN İŞİNE SON VERİLDİĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ

Daha önce de dizinin yönetmen ve senaristlerinin işine son verildiği iddiaları gündeme gelmiş, ancak yapımcı şirket BKM tarafından bu iddia yalanlanmıştı. Açıklamada, şu bilgilere yer verilmişti:

"Bazı medya kuruluşlarında, BKM olarak yapımcılığını üstlendiğimiz "Sevdaluk" dizisinin yönetmenlerinin ve senaristlerinin işine tarafımızca son verildiği yönünde çıkan haberler tamamen asılsızdır. Söz konusu kişi ve departmanlardan, genel yönetmen 2013 Aralık ayı başında, yönetmenler yine Aralık ayı ortasında, senaristler ise 18 Ocak 2014 tarihinde; çeşitli nedenlerle, "Sevdaluk" dizisi ile yollarını ayırmayı tercih etmişlerdir.

Aktif olarak yayını devam eden bir projeye zarar vermemek ve iş ahlakı gereği yeni bir ekip kuruluncaya kadar işlerini büyük bir özveri ve titizlikle yapacaklarını vaat eden yönetmen ve senaristler; yönetmenlerin arkadaşı olan yeni bir yönetmeni bizzat kendileri bulup ikna ederek projeyi teslim etmişlerdir. Bu süreçte yönetmenler ve ekibi; yeni gelen yönetmene intibak ve üslup sorunu yaşanmaması için yardımcı olmuşlar, işin rayına oturması sonucu ayrılmışlardır.

Diziyi aynı zamanda projelendiren senaryo ekibi de mevcut koşulları tarafların karşılıklı değerlendirmesi sonucu, ayrılmak istediklerini duyurmuşlardır. Aynı biçimde iş ahlakı gereği, yeni ekip bulununcaya kadar işlerini bir süre daha özveriyle yapacaklarını belirtmişlerdir.

Sonuç olarak gerek yönetmenler Yüksel Aksu, Deniz Şayir ve Tankut Kılınç'ın, gerekse senaristler Yıldız Beyazıt, Fikret Bekler, Gülay Batur, Gürhan Özçiftçi ve Hande Alp'in helalleşerek ayrıldıkları bir projede, yapımcı olarak bizlerin, ekibin işine son vermesi söz konusu olmamıştır."

Sevdaluk yeni bölümüyle bu akşam saat 20:00'da Show'da...


Vitrin

En Çok Aranan Haberler