MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ünlü diziye RTÜK'ten yatak sahnesi cezası

RTÜK, dünyada izlenme rekorları kıran, 'Desperate Housewives' (Umutsuz Ev Kadınları) adlı dizideki yatak sahnesi nedeniyle E2 kanalına ceza verdi. Yargıya taşınan cezayı mahkeme de onayladı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) bir süre önce E2 kanalında yayınlanan ve dünyada izlenme rekorları kıran Desperate Housewives (Umutsuz Ev Kadınları) isimli dizide bir yatak sahnesi nedeniyle kanala ceza verdi. Dizide, kadın oyunculardan birisinin iç çamaşırlarıyla yatakta uzanmış durumda olan erkek rol arkadaşıyla sergilediği davranışların yasanın 4. maddesinin (z) bendine göre gençlerin ve çocukların izleyebileceği bir saatte yayınlanması ve etkilemesi nedeniyle yayın ilkesine aykırı olduğu belirtildi.

KANAL YARGIYA TAŞIDI
E2 kanalı cezayı yargıya taşıdı. Televizyon, Ankara 9. İdare Mahkemesi'ne yaptığı itirazda, "Tüm dünyada izlenme rekorları kıran dizinin içerisinden ayıklanmış ve olduğundan farklı takdim edilen sahnelerden hareketle genel ahlaka ve çocukların ve gençlerin fiziksel, zihinsel, ahlaki gelişimini zedeleyecek bir yayın yapıldığını kabul etmenin mümkün olmadığı, dizinin 6 ayrı dalda Emmy Ödülü ve ayrıca Altın Küre, Screen Guild gibi birçok törende pek çok ödül kazandığı iddiasıyla iptali istenilmektedir" denildi ve cezasının iptalini istedi.

MAHKEME 'DOĞRU' DEDİ
RTÜK ise mahkemeye gönderdiği yazıda, "Dava konusu yayına ilişkin izleme raporu deşifre metni, yayın CD'si izlendiğinde, yayının küçükler ve gençler açısından sakıncalı olduğu filmde kadın ve erkek oyuncunun iç çamaşırlarıyla yatak odasında konuşmaları, hareketler sergilemeleri, bu hareketlerin dizi içinde değişik şekillerde tekrarlanması, korunması gereken gençlerin ve çocukların zihinsel, duygusal, sosyal ve ahlaki gelişimlerini etkilediği şüphesizdir. Bu nedenle davanın reddi gerekmektedir" görüşünü savundu. Mahkeme ise, RTÜK'ün verdiği cezasının doğru olduğunu kaydederek televizyonun başvurusunu reddetti.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler