MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Fener mi Allah korusun!"

Galatasaray'ın gözbebeği ve kaptanı Arda Turan, Avrupa'da top koşturma hayalini mutlaka gerçekleştireceğini belirtirken, gönlündeki takımın Liverpool olduğunu söyledi.

İngiliz kulübünün futbol kültürünün ve formasının kırmızı olmasının kendisini cezbettiğini belirten yıldız futbolcu, ligin ikinci yarısı için, "İyi oynarsa, Galatasaray her maçın favorisidir. 17'de 17 yapabiliriz" dedi.

Dün Galatasaray TV'de yayınlanan Futbol Akşamı programına katılan Arda Turan, takımının bugünkü durumundan özel hayatına dek birçok konuda önemli açıklamalar yaptı:

"KURTARICI DEĞİLİM"

- Ben ofansif anlamda her yerde oynayabilirim. Hiçbir zaman kurtarıcı olarak düşünmedim kendimi. Topu ayağıma almaktan hiç çekinmem.

- Galatasaray'da işlerimi bitirdiğim zaman Avrupa'da oynamak istiyorum. En çok da Liverpool'da oynamak isterim. Çünkü hem taraftar kültürü olan bir kulüp, hem de formasının kırmızı olması beni çekiyor.

- Fikstür avantajı diye bir şey yoktur. İyi oynarsa, Galatasaray her maçın favorisidir. 17'de 17 yapabiliriz. Buna gücümüz var.

- Bu sene en çok İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında çok üzüldüm. Çünkü çok önemliydi. Liderliği alacaktık. Onun dışında çok fazla üzüldüğüm bir maç olmadı.

"OFSAYT TAKTİĞİNDE HATALIYIZ"

- Antalyaspor ve Gençlerbirliği maçlarındaki hatalı ofsayt taktikleri konusunda sadece defansı suçlamak yanlış olur. Hocamız asıl bizim öne doğru çıkmamızı istiyor. Tam anlamıyla ofsayt taktiği değil aslında, biz öne çıkıp oyunu sıkıştırmak istiyoruz ama Türkiye'de bu da çok tehlikeli çünkü hakemlerimiz bazen kaçırabiliyorlar.

- Bir maçta Nonda dedi ki; "Arda çok canımı acıtıyorlar, artık hakeme söyler misin." Ben de bunu hakeme söylüyorum. Ben bu gibi durumlarda tamamen futbolcuların korunmasından yanayım.

"FENER Mİ, ALLAH KORUSUN"

Arda, yayın sırasında taraftarların SMS yoluyla sorduğu, "Galatasaray'a ne kadar bağlısın, Fenerbahçe'de oynar mısın?" sorusuna, "Ben o kadar profesyonel değilim. Hep söylüyorum. Allah bana o formayı giymeyi nasip etmesin" cevabını verdi.

Arda, Fenerbahçeli taraftarları ima ederek, "İnsanlar üzülüyorlar ama elimden bir şey de gelmez. Çünkü doğuştan Galatasaraylıyım. Allah bana Fenerbahçe forması giymeyi nasip etmesin diyorum. Neden; çünkü Arda Turan Galalatasaray'da güzel. Fenerbahçe'nin sembol oyuncuları orada güzel. Ne ben orada olursam mutlu olurum, ne ailem mutlu olur. Her şey para değildir. Paradan önce çok daha önemli şeyler vardır" açıklamasında bulundu.

"HAYATIM GALATASARAY"

- Benim hayatım Galatasaray. Hani bir futbolcu, yerine başkası oynadığı zaman içinden der ki; birazcık kötü oynasın da kıymetim anlaşılsın. Ben kendi içimde onu bile yendim. Tribünde de olsam, kenarda da olsam, sahada da olsam benim için tek önemli olan şey Galatasaray'ın kazanması.

- 30 maç oynayan bir futbolcuya, beş maçtır kötü oynuyor gibi homurdanmalar başlayınca, Ali Sami Yen'de bile homurdanma başlayınca o kadar üzülüyorum ki eve geldiğimde. Ligde liderin bir puan arkasındayız. Avrupa Ligi'nde grubu lider bitirdik. Ve Türkiye Kupası'nda yeni başlıyoruz. Yani takım için her şey günlük gülistanlık.

- Baros bizim için çok önemli bir oyuncu. Aralara iyi koşu atar, ilginç yerlerden çıkar, ilginç goller atar. Rakibi kemirir yani. Nonda da çok büyük bir futbolcu ama bir tek Nonda ile kalmak takımı tedirgin eder.

"HAYIR YAŞLANMADIM"

- Kaptanlığın beni 5 yıl yaşlandırdığını söylüyorlar. Kaptanlık neden ağır gelsin ki. Takım arkadaşlarım benden memnunsa, hocam memnunsa, Galatasaray Başkanı memnunsa, neden ağır gelsin. Hiçbir zaman taviz vermedim Galatasaraylılığımdan. Ne para için, ne başka şey için. Bana teklif edilen paralar başkasına teklif edilseydi, çok daha farklı davranabilirdi. Bu da profesyonellik. Ama ben hiçbir zaman profesyonel olmadım. Hayatım boyunca da olmayacağım.

"MESSİ İLE KIYASLANMAM ÇOK SAÇMA"

- Messi ile kıyaslanmak çok saçma geliyor bana. Messi gerçekten dünyanın en iyi futbolcusu. Her şeyden önce benden daha yetenekli olduğunu düşünüyorum. Ama şöyle bir şey var pasaport farklılıkları da var. O Arjantinli bir futbolcu, ben Türk futbolcuyum. Yani oralara gidebilmek için bizim ekstradan bir güç sarfetmemiz gerek.

- Ben kazandığım primi kıyafetime harcamıyorum, yani ben kazandığım parayı tutuyorum. Magazin tarafına gelince. Ben genç bir adamım, kız arkadaşım da olacak ama bu kimseyi ilgilendrmez. Herkes bilir, alkol kullanmıyorum. Dedikleri kadar gece hayatım, alemler falan da yok.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler