MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

15 Temmuz'da Boğaziçi Köprüsü'nde darbecilere karşı direnen Ali Nuri Türkoğlu konuştu

Gülben Ergen pazar günü milyonlarca insanın akın ettiği Yenikapı Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne katılan ünlü isimlerin arasındaydı. Miting öncesi ve sonrası izlenimlerini kaleme alan Ergen, Boğaziçi Köprüsü'nde 15 Temmuz günü darbecilere karşı direnen oyuncu Ali Nuri Türkoğluyla da o gecenin ardından ilk kez konuştu.

İŞTE ALİ NURİ TÜRKOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI...

15 Temmuz gecesi neler yaşadın?

  • Ben haberi alır almaz, hatta Cumhurbaşkanımız daha "Meydanlara çıkın" demeden sokağa çıktım. Üsküdar'da tanklarla karşılaştık. Motosikletimle giderken "Vatanını, milletini seven gelsin" diye bağırdığımı hatırlıyorum. Beylerbeyi'nde darbecilere karşı direndik. Çengelköy'de yardıma ihtiyaç olduğu söylendi, fakat oraya gidebilmek mümkün değildi. Saat 04.00'ten sonra Boğaziçi Köprüsü'ne gitmeye karar verdik. Çünkü oradan iyi haberler gelmiyordu. Benim motosikletimden daha hızlı koşarak köprüye çıkan insanlar oldu. Köprüye yaklaşırken yaralıları gördüm. Köprüye vardığımızda hazin bir manzarayla karşılaştık. Tepemizden ateş ediliyordu. Yanımdaki üç kişi ateş sırasında yere yığıldı. Tankın ateş açtığı bir motosiklet de havaya uçtu.
    İnanamıyorum gerçekten... İnsan o anda ne hissediyor?

  • O gün ben dahil kimsede korku yoktu. Ben ölmeye gittim. Hatta "Neden ölmedim" diyenlerdenim. Keşke ben ölseydim de başkaları ölmeseydi. İnsana o anda inanılmaz bir cesaret geliyor. Ben kurşunlara doğru koştum. Hatta bana "Yat" diyenler vardı. Elimde kameramla çekim yapmaya çalışıyordum. Sonra sabah 07.00'ye doğru askerler teslim olmaya karar verdi.
    Askerleri linç ettiğini düşündüren, sonra da aslında yaralı bir askere yardım ettiğin anlaşılan fotoğrafın sosyal medyada çok konuşuldu...

  • Askerler teslim olduğu sırada birinin birileri tarafından korumaya alındığını gördüm. Hemen o tarafa gittim. Birileri askerleri darp etmeye çalışıyordu. Onların provokatör olduğunu düşünüyorum. Geri kalanlar askeri kurtarmaya çalışıyordu. Biri o sırada fotoğraf çekiyordu. O karede ben sanki askere bir şey yapıyormuşum gibi görünüyorum. Halbuki o sırada askeri bir arabaya bindirmeye çalışıyorduk. O kargaşada kalp spazmı geçirdim. Yere yığılacaktım. Sesim kısıldı, göğsüm sıkıştı. "Koridor açın" diye bağırdım. Askeri arabaya bindirdik. Sonra da mutlu bir şekilde eve geldim. Sosyal medyada bana "IŞİD'li" yazanlar oldu. 2 binin üzerinde ölüm tehdidi ve hakaret aldım. Ben kendimden eminim de üzüldüğüm şey bizden böyle insanlar çıkabileceğine inanmaları... Neyse ki sonra askere yardım ederken aracın içinden çekilmiş fotoğrafım ortaya çıktı da öyle bir şeyin olmadığını insanlar gördü. Sonrasında da özür ve teşekkür mesajları aldım.

    Ali Nuri Türkoğlu'nun kardeşi Nadide Sultan'da abisinin başına gelenleri öğrendiğinde neler yaşadığını anlattı:

  • Sürekli ailemle irtibat halindeydik. Annemler ve kardeşlerim de sokaktaydı. Abim, eve geldiğinde yaşadıklarını ağlayarak anlattı. O fotoğrafı gördüğümde çok şaşırdım. Çünkü durum tam tersi bir şekilde medyaya yansımıştı. Tabii yaşanan olayların yanında bizim başımıza gelen çok küçük bir şey. İnsanlar orada canlarını feda ettiler, şehit oldular, gazi oldular...


    Vitrin


En Çok Aranan Haberler