MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

4. Sihirli Mikrofon Radyo Ödülleri sahiplerini buldu

Sihirli Mikrofon Radyo Ödülleri'nin kazananları belli oldu. Başarılı radyocuları, programlarını ve programcıları ödüllendiren 4. Sihirli Mikrofon Radyo Ödülleri, bu yıl Fatih Belediyesi tarafından gerçekleştirildi. Ödül töreninde 'Yılın En İyi Ulusal Radyosu' ödülüne Power Türk layık görüldü.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Sihirli Mikrofon Radyo Ödülleri yine heyecan yarattı. Radyoculuk sektöründe hizmet veren başarılı radyoları, radyo programlarını ve programcılarını ödüllendirmek amacıyla düzenlenen 4. Sihirli Mikrofon Radyo Ödülleri'nde başarılı olanlar ödüllendirildi. Fatih Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Sihirli Mikrofon Radyo Ödülleri töreni Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde gerçekleştirildi. Töreni takip etmek üzere pek çok şehirden çok sayıda radyocu katılımda bulunurken, ödül kazananlarda belli oldu. 4. Sihirli Mikrofon Radyo Ödülleri'nde 'Yılın En İyi Ulusal Radyosu' Power Türk oldu. Öte yandan Okan Bayülgen ise 'Onur Ödülü'ne layık görüldü.

Törende açıklamalarda bulunan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Siz değerli radyocular, hayatımızın her anında bizimlesiniz. Aslında bir zamanlar televizyon ve kitle iletişim araçları yaygınlaşınca, papucunuzun dama atılacağı düşünülüyordu ama öyle olmadı. Zümrüdü Anka kuşu gibi küllerinizden yeniden doğdunuz. Benjamin Button gibisiniz. Gün geçtikçe daha da gençleşiyorsunuz, ağırlıklarınızdan kurtuluyorsunuz" dedi. Töreni takip etmek için çeşitli şehirlerden çok sayıda radyocunun geldiğini ifade eden Demir, "Bir rekor kırıldı. 3 milyon 500 binden fazla oy kullanıldı" diye konuştu.

4. Sihirli Mikrofon Radyo Ödülleri'nde Onur Ödülü'ne layık görülen Okan Bayülgen açıklamasında radyonun sadece bir müzik kutusu olmadığını, insanlarla var olabilen bir iletişim aracı olduğunu belirtti. Ödül töreninde 'Sihirli Mikrofon Özel Ödülü'nü ise Geveze, Bedirhan Gökçe ve Afrikalı Ali kazandı. Bu isimlere ödüllerini TRT Genel Müdürü Şenol Göka kısa konuşabilmek için uzun süre düşünmek gerektiğini dile getirirken, "Hep tanımlamaya çalıştığım gibi, radyocular gerçekten kahraman kişilikli insanlar. Onlar görünmeden sevdiler, sevildiler. Dolayısıyla da bir olayın coşkusunu kutlarken bile daha çok gösteriye dönük olanlar ortalıkta oldukları halde onlar sessizce, olayın kahramanı oldukları halde sessizce uzaklaşmayı bildiler. O yüzden hepsini kahraman addediyorum." dedi.

Bedirhan Gökçe, radyoculukta 23 yılı geride bıraktığını belirterek, "Arabanın antenine kurdeleyi bağladığımız günden bu güne kadar geçen süreç. Çok fazla emek verdik" diye konuştu. Geveze ise karmaşık duygular içinde ve çok heyecanlı olduğunu söyleyerek, "Birçok insan, bizim gibi şov yapan radyocuların eğlendirmek dışında bir vasfı olmadığını düşünür. Ben aksini düşünüyorum. Aramızda genç ya da bizim yaşımızda arkadaşlar var. Hiç fark etmez. Dinleyicilerimiz bizden bir şeyler öğreniyor. Gerçekten çok iyi radyocular var Türkiye'de. Çok inanıyorum ve kalpten söylüyorum bunu. Bugün ödül alacak bütün radyocular, inanılmaz başarılı arkadaşlarım. Herkese bugünlerde ihtiyacımız olan tek bir şeyi öğretmeye çalışalım. Kaybettiğimiz bir şey bu aralar. Merhametimizi kaybettik. Merhametimizi hatırlatalım. Çok ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı. Etkinlikte ödül takdim eden klarnet sanatçısı Serkan Çağrı ise radyolarda enstrümantal müziğe de yer verilmesini istedi.

4. SİHİRLİ MİKROFON RADYO ÖDÜLLERİ

Sihirli Mikrofon Onur Ödülü: Okan Bayülgen
Sihirli Mikrofon Özel Ödülü: Geveze, Bedirhan Gökçe ve Afrikalı Ali
Yılın En İyi Ulusal Radyosu: Power Türk
Yılın En İyi Yerel Radyosu: TRT İstanbul Kent Radyo
Yılın En İyi Pop Müzik Radyosu: Kral Pop
Yılın En İyi Yabancı Müzik Radyosu: Number 1 FM
Yılın En İyi Slow Müzik Radyosu: Slow Türk
Yılın En İyi Halk Müziği Radyosu: Medya FM
Yılın En İyi Üniversite Radyosu: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Radyosu
Yılın En İyi Arabesk Radyosu: Ankara Aşk FM
Yılın En İyi Talk Radyosu: Alem FM
Yılın En İyi Haber Radyosu: A Haber Radyo
Yılın En İyi Spor Radyosu: Radyo Spor
Yılın En İyi Tematik Radyosu: Moral FM
Yılın En İyi Dijital Radyo Portalı: Karnaval.com
Yılın En İyi İnternet Radyosu: İstanbul Ajansı
Yılın En İyi Radyo Show Programı: Cem Arslan'ın Gazoz Ağacı programı
Yılın En İyi Radyo Programı: Pascal Nouma ve Kadir Çöpdemir'in Aragaz programına
Yılın En İyi Radyo Konuk Programı: Yasemin Şefik
Yılın En İyi Şiir Edebiyat Programı: Talga Bora Öge
Yılın En İyi Yerel Radyo Programı: Baydamar Ersin
Gelecek Vaadeden Radyo Programcısı: Uğur Bozdağ ve Doğancan Özadlı

Vitrin


En Çok Aranan Haberler