MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Acun Ilıcalı'ya kötü haber

RTÜK, Acun Ilıcalı'nın 'Yeteneksiz Sizsiniz Türkiye' programında yapılan ve erotik olduğu için mozaiklenen dans gösterisi nedeniyle Star TV'ye 1 milyon 100 lira ceza vermişti.

Cezanın yeniden görüşülmesi için Acun Ilıcalı bugün Başkan Davut Dursun Başta olmak üzere bazı Üst Kurul üyelerini ziyaret etti.

MOZAİK DE KURTARMAMIŞTI

Yetenek Sizsiniz Türkiye'nin 3 Kasım'da yayınlanan bölümünde, sahneye çıkan bir dans grubu, performansını sergilerken bir anda gruptan iki yarışmacının kucak dansı yapmaya başlaması, kişiler mozaiklense bile Star TV'ye 1 milyon 100 bin lira ceza getirmişti.

Üst Kurul cezayı, "Radyo ve televizyon yayın hizmetlerinde, çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlaki gelişimine zarar verebilecek türde içerik taşıyan programlar bunların izleyebileceği zaman dilimlerinde ve koruyucu sembol kullanılmadan yayınlanamaz" maddesinin ihlal edildiği gerekçesiyle vermişti.

MAHKEME HAKKI VAR

Acun Ilıcalı bugün RTÜK'e gelerek bu cezanın yeniden görüşülmesini istedi. Uzman raporunda yer alan "görüntülerin ikinci kez yayınlanmasının reyting uğruna yapıldığı" görüşünün de gerçeği yansıtmadığını savunan Ilıcalı'ya ise Üst Kurul'un, "Şu aşamada yapılabilecek bir şey olmadığı, yayıncı kuruluş olarak mahkeme hakkının bulunduğu" bilgisini verdiği öğrenildi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler