MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ali Ağaoğlu'nun Çiftlik Ada'sıyla ilgili şaşırtıcı gerçekler

Gerek iş gerekse özel hayatıyla dikkat çeken Ali Ağaoğlu, Marmaris'teki Çiftlik Adası'nı satın aldı. Güler Sabancı, Rahmi Koç, Ömer Dinçkök gibi pek çok isimden sonra ada sahibi olan Ali Ağaoğlu'nun Çiftlik Ada'sının mahkemelik olduğu öğrenildi.

Hem kariyeri hem de sık sık özel hayatıyla gündemden düşmeyen Ali Ağaoğlu, yine çok konuşulacak bir hamle yaparak ada sahibi ünlüler arasına katıldı. Ünlü işadamı, yazın çıktığı turlardan birinde gördüğü ve çok beğendiği Çiftlik Adası'nı satın aldı. Ada için uzun bir pazarlık süreci yaşadığı öğrenilen Ali Ağaoğlu, jıyıya 550 metre mesafedeki Çiftlik Adası için 30 milyon dolar ödedi. İmzalar atılır atılmaz avukatı Adnan Kılıç'la birlikte adasına giden ünlü iş adamı, adada bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Ali Ağaoğlu'nun evin bir an önce oturuma hazır hale getirilmesini istediği öğrenildi.

ADA SAHİBİ DİĞER ÜNLÜLER

Güler Sabancı: Ayvalık'ta, Cunda'nın karşısında yer alan Hakkıbey Adası, Rahmi Koç: Marmara Denizi'nde, Tuzla açıklarında yer alan ve Koç Adası olarak anılan ada, Leyla Tara: Gökova'da, halk arasında Eşek Adası olarak bilinen Kıstak Adası, Dikran Masis: Bozcaada'nın 1 mil kuzeyindeki Tavuk Adası (Mavriya Takım Adası), Belma Simavi: Göcek'teki ünlü 12 Adalar'dan biri olan Domuz Adası, Ahmet Nazif Zorlu: Daha önce Uzan Ailesi'ne ait olan Zeytin Adası'nı, 15 milyon 250 bin lira ödeyerek TMSF'den aldı, Ali Dinçkök: Marmara Denizi'ndeki Kınalıada'nın karşısında yer alan Kaşık Adası, Ömer Dinçkök: Bodrum Gündoğan Koyu'nun hemen karşısındaki Apostrol Adası...

TÜM ADANIN SAHİBİ OLDU

Ali Ağaoğlu'nun 30 milyon dolar ödeyip aldığı Muğla'nın Marmaris ilçesi Çiftlik Koyu'nda yer alan ada, geçtiğimiz yıl mahkeme yoluyla değerinin yarı fiyatına satışa çıkarılmış ancak alıcı çıkmamıştı. Marmaris'e 45 kilometre uzaklıktaki 80 bin metrekare genişliğindeki ada, mirasçılar arasındaki anlaşmazlık nedeniyle satışa çıkartılmıştı. Kıyıya 150 metre uzaklıktaki adadaki tapulu kısım dışında kalan yerlerin kayalık olduğu için kullanıma uygun olmadığı belirtilmiş, bu sebeple araziyi satın alanın, tüm adanın sahibi gibi olacağı bildirilmişti.

ALİ AĞAOĞLU KİMDİR?

3 Mart 1954 tarihinde, Trabzon'a bağlı olan Of ilçesinde dünyaya gelen Ali Ağaoğlu, babasının da etkisiyle gençlik yıllarında bir yandan okuyup bir yandan da inşaatlarda çalışmaya başladı. 1975 yılında babasının geçirdiği ciddi bir kalp rahatsızlığı sonrasında bir süreliğine aile işlerinin başına geçen iş adamı, liseyi yarıda bırakmak zorunda kalmıştı. Kısa bir süre içerisinde inşaat, turizm ve hizmet sektörünün ülkemizdeki en büyük isimlerinden biri olan Ali Ağaoğlu, 1981 yılından itibaren toplu konut siteleri üretmeye başladı. My World, My Office, My Towerland gibi projeleri ile Ataşehir, Ayazma ve Çekmeköy bölgelerinde pek çok yapıda imzası olan Ali Ağaoğlu, iş yaşamının yanı sıra özel hayatı ve lüks araba tutkusuyla da kendisinden bolca sözettirdi. Aralarında Ferrai, Tesla ve Bentley'in de bulunduğu lüks araba koleksiyonu ile pek çok gazeteye ve tv programına haber olan başarılı iş adamı, ekonomi dergisi Forbes'in 2012 yılında yayınladığı "En Zengin 100 Türk" listesinde 10'uncu sırada yer aldı. Mart 2013 itibariyle Forbes'in yaptığı araştırmaya göre, 2.7 milyar ABD doları servetiyle, Türkiye'nin 8., dünyanın ise 527. en zengin iş adamıdır.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler