MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aret Vartanyan ile Hülya Avşar TV8 ekranlarına damga vurdu

Hülya Avşar'ın programına bu kez yazar Aret Vartanyan konuk oldu. Hülya Avşar'ın sorduğu, Aret Vartanyan 'ın yanıtladığı programda eğlenceli anlar yaşandı.

TV 8 ekranlarında yayınlanan farklı formatıyla dikkat çeken "Hülya Avşar" programının 28 Mayıs Perşembe günü yayınlanan son bölümüne Aret Vartanyan damga vurdu. Hülya Avşar'ın sorduğu, Aret Vartanyan 'ın yanıtladığı programda eğlenceli ve sürprizlerle dolu bir sohbet yaşandı. Sevgiye, evliliğe, aşka, inanca yani hayata dair soruları büyük bir samimiyetle yanıtlayan Vartanyan ekran başındaki izleyicileri sözleri ve yaşam tarzıyla şaşırttı. Aşka, ilişkilere, kişisel gelişim ve dönüşüme yönelik pek çok soru soran Hülya Avşar'ın sorduğu en dikkat çeken soru ise tükenmiş evlilikler üzerineydi. Hülya Avşar; "Tükenmiş evlilikleri nasıl canlandırabiliriz?" diye sordu. Yazar Aret Vartanyan ise herkesin merak ettiği soruyu şöyle yanıtladı:

"Önemli olan Bir elmanın iki yarısı olmak değil, iki elma beraber yürüyebilmektir. Türkiye'de boşanma davalarının birçoğunu kadınlar açıyor. Ayrılmak ve kaybetmekten korktuğumuz için sorunlarımızı konuşmaktan çekiniyoruz. Garantisi olanın cazibesi yoktur. Evlilikler bir son değil, başlangıçtır. Gerçek bir ilişki yaşıyorsanız, aldatmanın A'sı bile aklınıza gelmez."

ARET VARTANYAN KİMDİR?

1978 yılında İstanbul Beyoğlu'nda çok kültürlü bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Aret Vartanyan 7 yaşından başlayarak yaradılış, insan ve yaşamın gizleri üzerine eksilmez bir heyecanla çalışmalarını sürdürmektedir. Sekiz yaşında klasikleri okumaya başlayan, dokuz yaşında Nietzhce ile tanışan Vartanyan, o yaşlarda kendini ifade etme biçimi olarak keşfettiği yazma eylemini varoluşunun odağı olarak kabul etmiştir. İlk kez gençlik yıllarında Uzakdoğu felsefesine yoğunlaşan Vartanyan, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde Lisans ve Yüksek Lisans eğitimlerini tamamladıktan sonra burslu olarak Oxford Üniversitesi'nde Teoloji okumuştur. İlk kitabını 2008 yılında yayımlayan ve aynı yıl bugün yüzbinlerce katılımcıya ulaşan Yaşam Atölyesi'ni kurmuştur. Sen ve Ben, Bir Nefes İstanbul, Bin Yüz Bir İnsan, Gerçekten Yaşıyor Musun?, Çırılçıplak Aşk kitapları ile bir milyondan fazla kişiye dokunmuştur.Yaşam Atölyesi ve AVCT çatısı altında çalışmalarını sürdüren Vartanyan, her yıl atölye çalışmaları dışında Türkiye'nin dört bir yanında üniversitelerde,şirketlerde ve açık konferanslarda yaklaşımlarını paylaşıyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler