MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aşkın Yolculuğu Yunus Emre 12. bölümü nefesleri kesti

Trt 1'in Ramazan özel dizisi Aşkın Yolculuğu Yunus Emre son bölümüyle yine mest etti. Aşkın Yolculuğu Yunus Emre 12. bölümünde Dergahın basılacağını öğrenen Yunus Emre Nallıhan'a geri döndü.

Yunus Emre yeni bölümü nefes kesen sahneleriyle izleyicileriyle buluşmaya devam etti. Diriliş Ertuğrul'un yapımcısının yeni dizisi, 22 bölümden oluşan Yunus Emre 12. bölümünde beklenmedik rastlantı dengeleri alt üst etti. 13. Yüzyılın büyük kahramanının hikayesini anlatan Aşkın Yolculuğu Yunus Emre, haftaiçi her gün Ramazan akşamlarına renk kattı. "Hamdım, Piştim, Yandım" felsefesi ile nam salan, sözü zamanda hükmeden Yunus Emre'nin hikayesi 12. bölümüyle 4 Temmuz'da Trt 1 ekranlarına geldi.

YUNUS EMRE 12. BÖLÜM ÖZETİ

Yunus Emre 12. bölümünde Dergahın basılacağını öğrenen Yunus Emre, Konya'dan Nallıhan'a geri döndü. Soluğu medreseden de arkadaşı Kadı İlyas'ın yanında alan Yunus Emre, onu bu karardan döndürebildi mi? Tapduk Emre, dergahın basılacağı haberini nasıl karşıladı, derviş ve ahilerin buna tepkisi ne oldu? Yunus Emre son bölümünde Bacım Sultan ise Yunus'un dönüşüyle neler hissetti? Lakin Yunus artık hep Nallıhan'da mı kalacaktı?

DİRİLİŞ ERTUĞRUL'DAN YUNUS EMRE'YE TRANSFER OLAN OYUNCULAR

Ertuğrul'da "Atabey Şahabettin" karakterini canlandıran Gökhan Atalay, Tapınak Titus tarafından öldürülünce, Yunus Emre dizisinde başrolü üstlendi. Gökhan Atalay, Sivri Hisar kadısıyken istifa edip Tapduk Emre olmayı seçen Ermiş Yunus Emre'yi canlandırıyor.

Diriliş'te Kurtoğlu'nun sağ kolu Alpargo karakterini canlandıran Sedat Erdiş ise Yunus Emre dizisinde Demirci Bayram olarak karşımıza çıkıyor.Haçlı ordusunu hayata geçirmek isteyen Tapınak Şövalyeleri'nin başındayken Müslümanlık'ı seçtiği için öz kardeşi tarafından esir tutulan ve daha sonra öldürülen bir oyuncu da diğer diziye transfer oldu. Kadılıktan istifa eden Yunus Emre'nin hocası olan oyuncu, ara sıra Yunus'un rüyalarına girerek onun kendisiyle savaş vermesine neden oluyor.

AŞKIN YOLCULUĞU YUNUS EMRE

Anadolu Selçuklu Devleti içerisinde Moğol etkisi kendini devlet yönetimden dini fetvalara kadar her yerde göstermektedir. Moğolların arzuladığı gibi devleti idare ve sevk eden Anadolu Selçuklu Başveziri Muinuddin Pervane, makamlara yaptığı atamalara liyakati hiçe sayan bir tutum sergilemektedir. İdarenin ehil ellerde olmaması da toplum içerisinde ki birliği ve dirliği bozmaktadır.


Vitrin


En Çok Aranan Haberler