MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beren Saat'den büyük tepki

Güzel Yıldız Beren Saat de tıp ki Lady Gaga gibi Onur Yürüyüşü müdahalelerine tepki gösterdi. Sosyal medya paylaşımlarıyla sık sık gündeme gelen Beren Saat, "Sonu gelmeyen şiddet haberleri utanç veriyor artık." sözleriyle sitem etti.

Beren Saat de dünyaca ünlü yıldız Lady Gaga gibi 23. LGBTİ Onur Yürüyüşü'nde yaşananlara sessiz kalamadı. Polisin bu müdahalesine kızan Beren Saat, instagram hesabından polis müdahalesinin dış basındaki yansımalarını paylaşarak şu notu düştü: "Tüm Dünya'da kutlamalar yapıldı ama Türkiye'de... Bazen biraz durup kendine dışarıdan bakmak gerek, ülken için demokrasi vardır demeden önce, özgürlüğü hazmetmiş gözlerden kendini bir görmek gerek. Sonu gelmeyen şiddet haberleri utanç veriyor artık. Bir derin nefes alıp özeleştiri yapmak gerek!"

BEREN SAAT KİMDİR?

1984 doğumlu Beren Saat, katıldığı Türkiye'nin Yıldızları yarışmasında ikinci oldu ve Tomris Giritlioğlu'nun dikkatini çekerek onun desteğiyle profesyonel oyunculuğa başladı. İlk deneyimini "Aşkımızda Ölüm Var" dizisiyle yapan Beren Saat, ilk başrolünü Tomris Giritlioğlu'nun hazırladığı Aşka Sürgün dizisinde üstlendi. Sonrasında yine bir Tomris Giritlioğlu projesi olan Hatırla Sevgili adlı televizyon dizisinde başrolde yer aldı. Halid Ziya Uşaklıgil'in aynı adlı eserinden uyarlanan, yayınlandığı dönemde büyük ilgi gören ve çok konuşulan Aşk-ı Memnu dizisinde ve Fatmagül'ün Suçu Ne? dizilerinde başrolde yer aldı. Son olarak İntikam dizisinde rol alan Beren Saat, yaklaşık 2,5 yıllık bir birliktelikten Kenan Doğulu ile Las Angeles Malibu'da evlendi.

ONUR YÜRÜYÜŞÜ NEDİR?

Onur Yürüyüşü, her yıl Haziran ayının sonlarında Dünya genelinde kutlanan ve Stonewall ayaklanmasının yıl dönümünde gerçekleştirilen, LGBT bireyler ve LGBT bireylere destek veren kişilerin katılımıyla gerçekleşen etkinliktir. LGBT topluluğunda onur yürüyüşü veya gey onur yürüyüşü gibi isimlerle de bilinmektedir.Onur Yürüyüşü'nün tarihi; 1969 yılında Stonewall Inn adlı barda baskı, şiddet ve ayrımcılığa dayanamayan eşcinseller ayaklanmış, kendileri üzerinde baskı kuran polisi bara hapsetmiş ve 4 gün boyunca sokaklarda çatışılmış, eylemler yapılmıştır. LGBT mücadelenin dönüm noktalarından biri olan gün dünyanın her yerinde onur haftası, gey onur, LGBT onur ve onur yürüyüşü gibi adlarla kutlanır. Burada kastedilen onur, kişinin kendi oluşunun onurudur, kendi varoluşundan utanmayışının yansımasıdır. Onur Yürüyüşü'nün Türkiye tarihi: 2005 yılından beri ise Türkiye'de Onur Yürüşleri düzenli bir şekilde yapılmaya başlanmıştır. Onur Haftası'nın pazara denk gelen son günü saat 15.00 da gerçekleştirilir. İstanbul'da genelde Taksim Meydanı'ndan, Şişhane'ye doğru bir dizi etkinliklerle yürünür.


Vitrin


En Çok Aranan Haberler