MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Berrak Tüzünataç'a uyuşturucu davası hakkında beraat kararı verildi

'Uyuşturucu madde kullanmak ve satın almak' suçuyla yargılanan oyuncu ve model Berrak Tüzünataç'ı mahkeme haklı buldu, beraatine karar verildi. Geçtiğimiz aylarda aralarında Sarp Apak, Nehir Erdoğan ve Engin Altan Düzyatan gibi ünlü isimlerle birlikte haklarında 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Tüzünataç'a denetimli serbestlik ve tedavi tedbiri uygulanmasına karar verilerek dava düştü.

Üst mahkeme İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Berrak Tüzünataç'a verilen 'uyuşturucu tedavisi ve denetimli serbestlik' kararı bozularak ceza hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına çevrilecek. Tüzünataç yargılandığı uyuşturucu davasında verilen karar neticesinde son kez hakim karşısına çıkacak.

Birçok ünlü isimle birlikte gözaltına alınan Berrak Tüzünataç'ın dosyası sadece uyuşturucu kullandığı gerekçesiyle ayrılarak İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti. Hakkında 2 yıla kadar hapis cezası istenen ünlü oyuncu hakim karşısında uyuşturucu kullanmadığını söylemişti.

Tüzünataç ifadesinde şunları söylemişti:
"Bir arkadaşım beni arayıp bir yere davet etmişti. Polisler benim uyuşturucu içmek amacıyla davet edildiğimi sanmışlar. Bir de bakkala verdiğim siparişlerin yanında sigara kağıdı istemiştim. Çünkü o dönem sigarayı bırakmaya çalışıyordum. Bunu uyuşturucu kullandığıma yormuşlar. Ben bunu hak etmiyorum." Tüzünataç'ın avukatı da müvekkilinin uyuşturucu madde kullanmadığını belirterek beraatini talep etmişti.

Mahkeme verilen karar doğrultusunda uyuşturucu madde ele geçirildiğini hatırlatarak, Tüzünataç hakkında tedavi ve denetimli serbestlik kararı vermişti. Ünlü oyuncu da bu karara itiraz ederek hakkında beraatini istemişti. Üst mahkeme de kararı bozarak hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler