MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beyaz Show'a sinemanın sultanı Türkan Şoray damga vurdu

Cuma gecelerinin klasiği Beyaz Show, bomba konukları ile yeni sezonda da ekranlarda fırtınalar estirmeye devam etti. Geçtiğimiz hafta izleyicilerini merakta bırakan Beyaz Show'a bu hafta Türkan Şoray konuk oldu. Peki son bölümde neler yaşandı?

Beyaz Show, bomba gibi bölümle izleyici karşısına çıktı. Geçtiğimiz hafta yayınlanmayan program bu hafta yine ekranların ve müzik dünyasının sevilen isimlerini konuk etti. Sohbeti, eğlencesi, esprileri ve canlı yayın sürprizleriyle 20 yıldır başarısından ödün vermeyen Beyaz Show, her cuma gecesi 23.15′de Kanal D'de yayınlandı. Peki, sempatik sunucu Beyazıt Öztürk'ün sevilen talk- show programı Beyaz Show'un konukları kim oldu?

Beyaz Show'a bu hafta; "Uzaklarda Arama" filmiyle Yeşilçam'ın biricik sultanı Türkan Şoray; güzelliği ve asaletiyle Yağmur Ünal; ünlü oyuncu Serkan Şenalp; dillere düşen bestelerin mimarı Fettah Can, Türkiye'nin Best Model'leri Yağmur Ayrık, Yılmaz Kunt, Ömer Samed Kurtulmuş konuk oldu. Öte yandanArabesk müziğin önde gelen ismi Ferdi Tayfur'un kızı Tuğçe Tayfur, Beyaz Show'a katıldı.Tuğçe Tayfur burada babasının "Huzurum Kalmadı" şarkısını seslendirdi. Tayfur, büyük alkış topladı.

TÜRKAN ŞORAY KİMDİR?

Türk oyuncu, senarist ve yönetmen. Türk sinemasında "Sultan" lakabıyla anılmaktadır. 1960'larda sinema ile tanışmış, ilk sinema ödülü 1964 Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Acı Hayat filmiyle en başarılı kadın oyuncu ödülünü almıştır. Toplamda 222 filmde rol alan Türkan Şoray, bu sayıyla dünyanın 'en çok film çeviren' kadın oyuncusudur. Şoray, 12 Mart 2010 tarihinde UNICEF Türkiye iyi niyet elçisi seçilmiş, "Sevgiyle yapılamayacak bir şey yoktur diye düşünüyorum. Gücü sevgiyle birleştirirsek, birçok sorunun üstesinden gelebiliriz" demiştir. Ayrıca Şoray'ın kendi adını taşıyan bir ilkokul da vardır.

Sinema oyuncuları hülya koçyiğit, Filiz Akın ve Fatma Girik'le birlikte, Türk sinemasının bir dönemine damgasını vurmuş dört önemli kadın oyuncudan biri kabul edilir. Bu dörtlü içerisinde, yönetmenlik yapan tek sinema oyuncusu olan Şoray, başrolünde kendisine eşlik eden Kadir İnanır ile oynadığı 1972 yapımlı Dönüş, 1976 yapımlı Bodrum Hakimi, 1973 yapımlı Azap'ın tek başına yönetmenliğini ve 1981 yapımlı Yılanı Öldürseler filminin Şerif Gören ile birlikte yapmıştır.

SERKAN ŞENALP KİMDİR?

2003 yılında Çağrı Bey Anadolu Lisesi'nden mezun olmuştur. 2010 yılında Kocaeli Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünü bitirmiş ayrıca aynı sene içerisinde Anadolu Üniversitesi Medya ve İletişim bölüünden mezun olmuştur. Halen Ahmet Yesevi Üniversitesi Yerel Yönetimler Yüksek Lisans öğrencisidir. Aslen İstanbulludur.

Televizyon Kariyeri 2005 yılında ardı ardına oynadığı ödüllü Reklam filmleri ve ATV'de yayınlanan İlk Göz Ağrısı adlı televizyon dizisiyle başladı. atv'nin fantastik dizisi "Selena"da Ozan karakterini oynamıştır. Digitürk S'nek'te Selin Altay ile beraber 200 bölüm talk show yapmışlığı vardır.

Önceden Kanal 1 ekranlarında hafta içi akşamları Selin Altay'la beraber GençLink isimli bir program hazırlayıp sunmuştur. 2015 yılında Sen Benimsin dizisinde Beşir karakterini canlandırmaktadır.

FETTAH CAN KİMDİR?

Fettah Can Bursa'nın Karacabey ilçesinde dünyaya geldi. Çocukluğu İnegöl'de geçti. Müziğe bıçak imalatı yapan babasının yönlendirmesiyle başladı. Fettah Can o yıllarda gelecekteki mesleğiyle ilgili hayaller kurmadığını söylüyor: "Ben o yaşlarda şarkı söylemekten bile utanırdım. Ama babamın isteği üzerine, gündüzleri tezgahtarlık yaparken akşamları belediye konservatuvarında şan dersleri almaya başladım. Bir yandan da ut ve gitar çaldım. Şarkı yazma isteğim de çoktu. Ve o yıllarda söz yazıp besteler yaptım. Bir yandan da dışarıdan liseyi bitirdim ama üniversiteye gitmedim. Kendimi müzik dersleriyle eğittim. Barlarda şarkı söyleyip hayatımı kazandım."

Müzik alanında daha etkili işler yapabilmek adına İstanbul'a yerleşen Fettah Can, ilk olarak Emel Müftüoğlu'na verdiği Ara Ara isimli şarkısıyla ses getirdi. Bursa'dan müzisyen arkadaşı Alper Narman ile birlikte Hande Yener'in 2002 yılında yayınlanan Sen Yoluna... Ben Yoluma... isimli albümüne 11 şarkı birden yazdılar. Bu Albümün başarısının ardından Levent Yüksel, Gülben Ergen, Sibel Can, Murat Boz gibi isimlerle çalışmaya başladı.

Gülben Ergen'in kendi ismini taşıyan 2006 tarihli albümünde söz ve müziği Fettah Can ve Alper Narman'a ait olan Yalnızlık şarkısında geri vokal yapması kendi albümünü çıkarması konusunda Fettah Can'ı düşündürmeye başladı. Bunu da "Ben iyi şarkı söyleyen bir adamım. Sahnede olmayı da çok seviyorum. Yıllardır şarkı yazıyorum. Söylemek keyifli olacak diye düşündüm. Gülben Ergen'e verdiğim 'Yalnızlık' şarkısında sesimi kullanmaları bu kararımda etkili oldu. Ergen, Açıkhava konserinde beni sahneyi çağırdı. Şarkıyı söyledik, insanlar yine dinlemek istedi. Oradaki o olumlu tepki beni kamçıladı. Sesimi beğeniyorum ve kimseyi bu sesten mahrum bırakmak istemedim." sözleriyle dile getirmiştir.Fettah Can 2010 yılının Temmuz ayında Hazine isimli ilk albümünü çıkardı. Albümden ilk klipler Hazine ve Kahpe Diller isimli şarkılara çekildi. Albüm listelerde üst sıralara yükseldi.

Fettah Can, 2010 yılında ünlü Yunan şarkıcı Giorgos Mazonakis'in Ta Isia Anapoda albümüne üç bestesini verdi. Albüm Yunanistan müzik listelerinde üst sıralara çıkmış, albüm bu şarkılarla Yunanistan'da Platin Plak Ödülü'ne layık görüldü.2011 yılının Mayıs ayında Sana Affetmek Yakışır isimli teklisini çıkaran Fettah Can, Kasım 2011'de Boş Bardak isimli teklisini piyasaya sürdü.19 Mart 2012'de Aklımda Kalanlar albümü ile müzik piyasasındaki kariyerine devam etti. Bu albüm özellikle daha önce Işın Karaca'nın seslendirdiği "Mandalinalar" şarkısı ile beğeni kazandı.

GEÇEN HAFTA NEDEN YAYINLANMADI?

Kanal D ekranlarının Cuma klasiği olan Beyaz Show geçen hafta yayınlanmaması, merak konusu oldu. Teknik bir sorun nedeniyle programa bir hafta ara verdi. Geçen hafta yayınlanmayan Beyaz Show bu hafta yine ekran dünyasının sevilen isimleriyle kaldığı yerden devam edecek.

BEYAZIT ÖZTÜRK KİMDİR?

Beyazıt Öztürk, 12 Mart 1969 senesinde dünyaya gelmiştir. Kamuoyu ve medyada Beyaz olarak tanınan Beyazıt Öztürk; televizyon ve radyo programcılığının yanı sıra oyunculuk yapmaktadır. Bolu'da memur bir ailenin evladı olarak dünyaya gelen Beyaz; baba tarafından Gürcü asıllıdır. Babasının mesleği polis olması nedeniyle ülkemizde birçok şehirde bulunmuştur. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik - Heykel bölümünü kazanan Beyaz'ın resme büyük bir yeteneği vardır. Aynı zamanda gençliğinde lisanslı basketbolcudur ve üniversite okurken radyo programcılığı yapmaya başlamıştır. Birçok üniversite ve dernekten ödül alan Beyaz; filmlerde ve dizilerde rol almıştır. Yıllardır Beyaz Show programı ile izleyicileriyle buluşmaktadır.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler