MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bruce Wayne ve Batman sonsuza dek öldü

Dünyaca ünlü süper kahraman Batman'in ölümsüz talihi kırıldı. Batman'ın gizli kimliği Bruce Wayne, 40. çizgi romanda öldü.

DC Comics'in yayınladığı 40. Batman sayısında başından birçok macera geçen, ölümcül pek çok durumla karşılaştığı halde ölmeyen Bruce Wayne bu kez öldü.DC Comics'in Çarşamba günü yayınlanan son sayısında ezeli düşmanı Joker ile kavga eden Bruce Wayne parçalanan bir mağaranın içinde hayatını kaybetti. Joker ile birlikte Bruce "Wayne'nin da ölmesi Batman'e sonsuza kadar veda edildiğİ anlamına mı geliyor?" bilinmez.

Grant Morrison'ın Batman R.I.P. hikayesinde de yaşanmış, ama Bruce orada birkaç dakika ölü kalmıştı, sonradan da ortaya aslında zamanda yolculuk yaptığı ortaya çıkmıştı. Batman'in en son hikayesi Endgame, vakti zamanında Kara Şövalye'nin o meşhur hikayede söylediği gibi bitti. Joker ve Batman, gırtlak gırtlağa; içinde kilitlendikleri sonsuz savaşın finalinde, parçalanan bir mağaranın dibinde, yan yana, beraber öldüler.

BATMAN'İN DOĞUŞU

İlk defa 1939 yılı Mayıs ayında Detective Comics'in 27. sayısında çizilen bir çizgi roman süper kahraman Batman, Bruce Wayne'i kullanıyordu. Milyarder sanayici, playboy ve hayırsever olan zengin halk kahramanı, henüz çocuk yaştayken anne ve babasının öldürülmesine şahit olmuştu.
Pek çok alanda kendini eğittikten sonra yarasa temalı kostüm ve ekipmanlarıyla suça karşı savaşa başlayan Bruce Wayne, lüks hayatını arkasına gizlenerek Batman olmayı seçmişti.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler